Nieuws

E3 2022 volledig geannuleerd

Professional esports players at an online game tournament. The cyber team plays computers and trains.
De organisatie achter E3, een van de grotere beurzen voor games, laat weten dat er dit jaar geen nieuwe editie zal plaatsvinden.

Hiermee levert het droef nieuws voor gamers wereldwijd. Het gaming-valhalla dat doorgaans in juni valt, zal dit jaar niet doorgaan, en dat zowel fysiek als online. Dat meldt de organisator Entertainment Software Assosciation (ESA) in een e-mail, wat door techsite Engadget werd opgepikt. In 2023 mogen we echter wel een nieuwe fysieke en digitale editie verwachten.

Eerder in januari gaf de organisatie achter het evenement al aan de fysieke beurs af te schaffen en alles volledig online door te laten gaan. Vanwege de pandemie waren er toch nog de nodige gezondheidsrisico’s, waardoor ze opnieuw voor een digitale beursvloer kozen. De voorbije twee jaren was dit ook al het geval.

In de mail gaf de organisatie naar verluidt wel aan dat het in 2023 een nieuwe editie van de gamingbeurs wilt lanceren. De vraag is of het dan nog wel voet aan de grond krijgt. Vanwege de restricties met de pandemie kozen veel spelontwikkelaars ervoor om hun producten in eigen online evenementen aan te kondigen. Dit knaagt natuurlijk aan het belang voor een overkoepelende beurs als E3. Het is dus nog onduidelijk of we volgend jaar een groot nieuw evenement mogen verwachten.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business