dark web

De Duitse politie heeft mogelijk de grootste dark web-marktplaats ter wereld opgeruimd. Er waren ruim 17 miljoen verkopers actief.

Advertentie

Of Hydra Market de grootste marktplaats op het dark web was, is niet helemaal zeker. Alleszins behoort ze wel tot een van de grootste verkoopplatformen op het verborgen gedeelte van het internet. Volgens de Duitse politie waren er maar liefst zeventien miljoen en negentienduizend verkopers actief. Dat meldt nu.nl, via het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). 

Recordvangst op dark web

Het is nog onduidelijk wie de beheerders waren van de Hydra Market. Wellicht gaat het om Russen, aangezien dat de taal van de website was. Maar dat kon de Duitse politie niet bevestigen. Er werden voornamelijk illegale producten verhandeld, zoals drugs, maar ook gestolen gegevens en vervalste documenten.  

Het forum werd afgesloten en ook de servers zijn in beslag genomen, samen met 543 bitcoins (ter waarde van ruim 23 miljoen euro). Volgens de Duitse politie werd er alleen al in 2022 voor meer dan 1,2 miljard euro verhandeld op Hydra Market. 

Het is niet de eerste keer dat de autoriteiten zo’n grote illegale marktplaats van het darkweb kunnen halen. De Duitsers rolden ook al DarkMarket op, waar 500.000 gebruikers en 2.400 verkopers actief waren. Ook toen werd gedacht dat het om het grootste illegale forum op het darkweb ging.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here