Nieuws

GM en Honda breiden hun partnerschap uit

Amazon
Autofabrikanten General Motors en Honda kondigen aan hun partnerschap verder te zullen zetten voor de productie van betaalbare elektrische wagens.

Dat maakte beide bedrijven vandaag bekend. Ze willen hun samenwerking die ze twee jaar geleden opstartten verder uitdiepen. Als focus willen ze zich toeleggen op de productie van middenklasse elektrische voertuigen. Deze zullen gebouwd worden op een globale architectuur en de nieuwe Ultium-batterijtechnologie van GM.

Tegen 2027 willen ze klaar zijn voor de productie van ‘miljoenen’ elektrische wagens. Een deel hiervan zou bestaan uit crossover voertuigen waarbij de beide bedrijven hun technologieën en ontwerpen samenbrengen: “GM en Honda zullen onze beste technologie, ontwerp en productiestrategieën delen om betaalbare en gevraagde EV’s te leveren op een globale schaal, waaronder in onze hoofdmarkten in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en China”, aldus GM CEO Mary Barra.

Verdere samenwerking

Daarnaast zullen GM en Honda ook bekijken in welke mate ze samen kunnen werken aan toekomstige batterijtechnologieën. Dit moet hen in staat stellen om de kost van deze en toekomstige voertuigen naar beneden te halen. Beide producenten zetten al stappen in deze industrieën, waardoor ze hier voor een samenwerking kiezen.

Zoals reeds aangegeven werken de autofabrikanten al een tijdje samen. In 2020 kondigden ze een samenwerking aan voor het maken van elektrische voertuigen. Deze zouden in 2024 moeten verschijnen. Ook hier wordt de technologie van GM gecombineerd met het ontwerp van Honda. Wat voor voertuigen het juist worden, is nog niet bekend gemaakt. Voor beide gevallen zullen we dus nog even op onze honger moeten blijven zitten.

Lees ook: Neem een kijkje achter de schermen bij Tesla in Berlijn

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business