Face ID

Apple laat externe reparatiediensten Face ID op de iPhone X eindelijk herstellen. Tot nu toe moest de techreus het hele toestel vervangen.

Advertentie

Apple heeft reparatiecentra nu dan toch de toestemming gegeven om Face ID te vervangen op iPhone X. Dat meldt MacRumors. Voorheen kon dat niet en moest je als klant hopen op een vervangtoestel. Dat was bijzonder frustrerend voor wie de wat oudere iPhone toch nog graag wou blijven gebruiken. Apple komt iPhone X-gebruikers dan toch alsnog tegemoet. Zij kunnen hun toestel mits de juiste herstelling gewoon verder blijven gebruiken.

Face ID laten repareren 

Voordien bood Apple dit soort meer gespecialiseerde reparatieprogramma’s alleen aan voor de iPhone XS en nieuwere toestellen. Niet alleen iPhone X-eigenaars blijven niet langer in de kou staan. Apple breidt de dienst uit naar alle iPhones met Face ID.  

De techgigant uit Californië lijkt zijn strategie rond reparaties te willen herzien. Zo wil Apple het eenvoudiger maken voor externe reparatiediensten om displays te vervangen, zonder daarbij de component voor Face ID te beschadigen. Apple heeft (net als Samsung) al even een ‘self-repair program’ aangekondigd.  

Dat verschillende grote techbedrijven plots die beslissing maken, heeft wellicht veel te maken met druk van toezichthouders én de gebruikers zelf. Uiteindelijk is het wel goed nieuws voor wie zijn wat oudere smartphone (zolang die goed werkt) liever zo lang mogelijk wil blijven gebruiken. 
 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here