Nieuws

Twitter laat je jezelf uit tweets verwijderen

Articles
Twitter test een nieuwe functie waarbij gebruikers de mogelijkheid krijgen om vermeldingen naar hun eigen accounts uit tweets te verwijderen.

Word je soms tegen je zin in een stroom van berichten op Twitter gesleurd omdat iemand je in een tweet heeft vermeld? Of ben je het niet altijd eens met de inhoud van de berichten die plots mee jouw naam krijgen? Dan kan je je daar binnenkort tegen wapenen. Het bedrijf meldt dat het aan een nieuwe functie werkt. Hiermee kan je de vermelding naar jou uit een bericht van iemand anders halen.

Voorlopig zit de feature nog in een experimentele fase. De test wordt uitgerold naar een selecte groep gebruikers van de web-versie van Twitter. Door op het menu in de rechterbovenhoek van een tweet met jouw vermelding in te klikken krijg je de optie om die conversatie te verlaten. Daarna volgt een kleine melding die je op de hoogte brengt van wat er allemaal gebeurt als je het gesprek verlaat.

Het bedrijf lijkt de laatste tijd niet stil te zitten en hard in te zetten op allerlei nieuwe functies. Zo meldde het onder meer de komst van tekstselectie op Android. Deze week werd ook bekend dat Tesla-baas Elon Musk de grootste aandeelhouder is van Twitter. Hij wist zich al snel te profileren door te hameren op een functie waarmee gebruikers hun tweets kunnen aanpassen na publicatie. Kort daarna maakte Twitter bekend reeds aan een edit-knop te werken. Of dit toeval is? Weinig waarschijnlijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business