Nieuws

Twitter werkt aan tekstselectie voor Android

Twitter
Twitter lijkt eindelijk werk te maken van de mogelijkheid om op Android-toestellen tekst in tweets te selecteren en kopiëren.

Dat is alvast goed nieuws voor alle Android-gebruikers die veel tijd op Twitter doorbrengen. Het ziet ernaar uit dat ze binnenkort op hun mobiele app in staat zullen zijn om specifieke delen tekst uit een Twitterbericht te halen. Die informatie is afkomstig van een bericht op de techsite Android Police. Deze functie lijkt onschuldig, maar is al een lange tijd een bron voor frustraties bij Android-gebruikers. Op de iOS-versie bestaat deze feature al reeds een geruime tijd, maar dat wordt dus binnenkort uitgebreid.

De feature werd voor het eerst opgemerkt door leaker Jane Manchun Wong. Een gelijkaardige functie is reeds beschikbaar voor Pixel-eigenaars in de vorm van Overview Selection. Hiermee kunnen ze gewoon eender welke tekst op jouw scherm kopiëren. Dit vormt echter een omweg in plaats van feature die door Twitter zelf wordt aangebracht. Deze optie is tevens niet op alle Android-smartphones beschikbaar.

Net zoals bij vele andere nieuwe features krijgen toestellen van Apple vaak voorrang om ermee aan de slag te gaan. Het feit dat het hier zo lang duurt alvorens ook Android-gebruikers ermee aan de slag kunnen, is wel opvallend. Zeker voor een functie die zo weinig ingrijpend lijkt als deze. Een exacte globale verschijningsdatum is nog niet bekend. Het lijkt ons wel dat we niet al te lang meer zullen moeten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business