Nieuws

The Boring Company van Elon Musk bouwt eigen hyperloopsysteem 

The Boring Company
Alsof Elon Musk nog niet genoeg werk heeft: met zijn ‘The Boring Company’ wil hij de komende jaren een eigen hyperloopsysteem bouwen.

Elon Musk maakte de plannen voor die constructie zelf bekend op Twitter. “De komende jaren gaat Boring Co de poging ondernemen om een werkende Hyperloop te bouwen. Door wat we uit de fysica weten, is het de snelst mogelijke manier om van de ene naar de ander stad te reizen, voor afstanden van minder dan ongeveer 2.000 mijl (3.218 km). Starship is sneller voor langere reizen”, aldus de atypisch lange tweet van de SpaceX- en Tesla-CEO. 

Zoals steeds het geval is bij Elon Musk, kwam ook deze aankondiging wellicht niet zomaar uit de lucht vallen. Zo heeft The Boring Company de voorbije dagen 675 miljoen dollar (628 euro) opgehaald bij investeerders. Daarmee zou het bedrijf 5,7 miljard dollar waard zijn. 

The Boring Company en Hyperloop 

De Hyperloop is een project dat Musk al jaren in de steigers probeert te zetten. Het is een magnetische zweeftrein die bijna geen weerstand ondervindt en daardoor aan duizelingwekkende snelheden door een vacuümbuis kan reizen. In eerste instantie had de techgoeroe een wedstrijd uitgevaardigd voor techspecialisten om de doorontwikkeling van Hyperloop te realiseren, maar mogelijk wil hij nu vaart zetten achter het project.

Musk merkt ook nog op dat de magneettrein en de ondergrondse tunnels altijd functioneel zouden zijn, zelfs bij orkanen of overstromingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business