Nieuws

Glasvezelkabel op verschillende plaatsen in Frankrijk met opzet ‘doorgeknipt’

Glasvezel
In Frankrijk zitten duizenden klanten met trager of geen internet. Dat is het gevolg van kabelbreuken op diverse locaties.

Woensdag kende Frankrijk een van de grootste interenetstoringen ooit. Eerst werd er gedacht dat het om een hack ging maar later werd duidelijk dat het probleem elders lag. Op diverse locaties in Frankrijk kwam men er namelijk op uit dat glasvezelkabels gebroken waren, vermoedelijk door kwaad opzet. In Frankrijk spreekt men zelfs van een vorm van digitaal terrorisme. Momenteel weten operators en instanties nog niet wie achter deze operatie zat.

Kabelbreuken in Parijs en Lyon

Volgens de Franse minister op Twitter gaat het om kabelbreuken. Hij geeft niet aan dat er kwaadwilligen achter deze daad zitten terwijl een Franse provider dat wel doet. Op basis van foto’s die de provider op Twitter toonde concludeert het bedrijf dat dit alleen maar met opzet kan gebeurd zijn. Ook andere nieuwsmedia geven aan dat de kabelbreuken het resultaat zijn van kwaad opzet omdat ze aan beide kanten doorgebroken zijn.

Duizenden klanten zouden getroffen zijn in de omgeving van Parijs en Lyon. Een deel van de klanten had trager internet terwijl een ander deel helemaal niets had. Totaalcijfers zijn niet gekend. De kabels zullen nu wel hersteld worden maar dat zal tijd nodig hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business