Warcraft Arclight Rumble

Blizzard heeft Warcraft Arclight Rumble aangekondigd, een mobiele action strategy game die volgens het bedrijf een ‘tower offence’-speelstijl zal hebben.

Mobiele games blijven aan populariteit winnen en het is al geruime tijd duidelijk dat ook Blizzard graag een graantje meepikt van dat succes. Warcraft Arclight Rumble is naast Diablo Immortal de tweede titel die de gameproducent op korte termijn zal uitbrengen. Binnen ActivisionBlizzard kan de game rekenen op het gezelschap van mobiele titels zoals Candy Crush en Call of Duty Mobile.

Het spel wordt omschreven als een ‘tower offence’-game (in de plaats van tower defence) en is op dat vlak typisch Blizzard te noemen. De gameproducent staat er immers voor bekend om aan bewezen formules een eigen twist te geven en vaak met succes. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Hearthstone: Battlegrounds, de auto-battler die meteen een schot in de roos was. 

Minis en Leaders

De essentie van Rumble zit hem in het verzamelen van zogenaamde Minis, miniatuurmodellen van 65 populaire personages uit het Warcraft-universum. Je Minis worden sterker door ze te levelen en dat betekent natuurlijk heel veel spelen. Daarom zijn er bij de lancering 70 maps voorzien en verschillende gamemodi. Een Warcraft-game bevat natuurlijk een PvE campaign (met co-op) en PvP, maar Arclight Rumble heeft ook dungeons en raids om te ondernemen met je guild.

Spelers hebben de keuze uit verschillende teams: Alliance, Horde, Beast, Blackrock en Undead. Elk team heeft toegang tot verschillende Leaders die het speelveld kunnen beïnvloeden met unieke abilities. Alliance Leaders zorgen zo voor meer defensieve mogelijkheden, terwijl de Horde kiest voor een agressieve speelstijl. 

Geen nieuws over microtransacties

Over de aanwezigheid van microtransacties bleef het stil tijdens de aankondiging. We vermoeden dat we eenzelfde systeem zullen zien als in Hearthstone Mercenaries, waarbij je coins of Minis zal kunnen aankopen voor cash. In het geval van Mercenaries zijn de prijzen daarvoor aan de hoge kant en we hopen dan ook een grote mate van toegankelijkheid te zien voor deze nieuwe titel.

Warcraft Arclight Rumble is binnenkort te spelen op iOS en Android. Vanaf vandaag kan je al pre-registeren op Google Play. Pre-orders voor de Apple App Store volgen op een later moment. Een exacte verschijningsdatum werd niet bekendgemaakt. 


Gerelateerde artikelen

World of Warcraft: Dragonflight interview with Production Director Patrick Dawson

World of Warcraft: Dragonflight takes the MMORPG back to Azeroth and the high-fantasy setting players have been asking for.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.