Nieuws

Proximus voorziet WiFi 6 in nieuwe modem

Proximus WiFi 6 modem
Vandaag de dag zijn er al veel WiFi 6 toestellen en routers op de markt. Ook Proximus trekt nu mee aan die kar in zijn nieuwe modem.

Sinds begin mei rust Proximus zijn klanten uit met een gloednieuwe modem – de Internet Box – en nieuwe repeaters die de Wi-Fi 6– en Mesh-technologieën integreren. “De coronapandemie heeft geleid tot een sterke toename van telewerk en het gebruik van alle onlinediensten, en heeft deze behoefte alleen maar versterkt.” Proximus laat weten dat het gemiddelde datavolume van klanten in de voorbije twee jaar met de helft is gestegen.

WiFi 6 bij Proximus

Vandaag gaat Proximus nog een stap verder door zijn eerste Internet Box met Wi-Fi 6-technologie te lanceren. Met deze technologie ligt de surfsnelheid tot 40% hoger dan bij Wi-Fi 5. De nieuwe Internet Box is sinds begin mei opgenomen in de Flex Fiber- en Business Flex Fiber-aanbiedingen van Proximus voor consumenten en kleine ondernemingen, met tot twee slimme Wi-Fi-repeaters uitgerust met Mesh-technologie (die ook compatibel zijn met Wi-Fi 6), dit alles zonder prijsverhoging.

Veiliger dan WiFi 5

WPA3, die in de komende weken zal worden geïntegreerd, zullen de wachtwoorden van de klanten nog beter worden beschermd dankzij een beveiligingssleutel die voortdurend zal veranderen. Bovendien biedt de nieuwe Internet Box een aparte identificatie van gasten, zodat de klanten hun eigen identificatiegegevens voor wifi niet langer hoeven te delen met hun bezoekers, wat de veiligheid van hun verbinding ten goede komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business