Nieuws

WhatsApp start met uitrol emoji-reacties

Vanaf vandaag kan je je WhatsApp-berichten beantwoorden met emoji-reacties. Je krijgt bij de start de keuze uit zes emoji’s.

Het was niemand minder dan Meta-CEO Mark Zuckerberg die het nieuws verkondigde via zijn Facebook-account. WhatsApp begint vanaf vandaag met het uitrollen van emoji-reacties. Weet je niet wat antwoorden op een bericht? Dan kan je kiezen uit zes emoji’s om een snelle reactie te plaatsen. Je zal de keuze krijgen tussen een duimpje omhoog, een hartje, een lachende emoji, een verbaasde blik, een traantje of de biddende emoji. Met die laatste wil Meta meer positiviteit in de wereld brengen, als dat niet mooi is. Binnenkort zullen er nieuwe emoji’s worden toegevoegd.

Een lach en een traan

Met de emoji-reacties gaat WhatsApp zijn zusterplatformen Facebook, Instagram en Messenger achterna, en inmiddels hebben ook Twitter en zelfs Google Docs ze al geïntroduceerd. Ze doken eind maart op in een bètaversie van WhatsApp dus we wisten toen al dat de uitrol niet lang meer op zich kon laten wachten. In onderstaande GIF van WABetaInfo zien we dat de emoji-reacties op dezelfde manier werken als bij bijvoorbeeld Facebook Messenger. Je houdt een bericht ingedrukt om het te selecteren en kiest vervolgens de emoji die je gevoelens het meest treffend verwoordt.

whatsapp emoji-reacties
GIF Credit: WABetaInfo

Kan jij niet wachten om de leukste emoji-reacties te geven aan je contacten? Nog even geduld als je ze nog niet ziet verschijnen, de nieuwe functie zal spoedig via een update naar je smartphone komen.

Lees hier hoe je zelf stickers kan maken in WhatsApp Web

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business