Nieuws

Apple wil naast iPhones ook accessoires usb-c-poort geven 

usb-c-poort
Apple wil in de nabije toekomst naast nieuwe iPhones ook zijn accessoires gaan uitrusten met een usb-c-poort.

Hoewel dat nog niet officieel beslist is, lijkt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo zeker van zijn stuk. Apple lijkt dus afscheid te gaan nemen van de merkeigen Lightning-connectie. 

Volgens Kuo zal de iPhone 14 die dit jaar verschijnt de laatste generatie zijn met een Lightning-poort. Vanaf 2023 maakt die plaats voor de gestandaardiseerde usb-c-aansluiting. Dat nieuws was al bekend, maar daar komt nu nog bij dat Apple hetzelfde van plan is voor al zijn accessoires, zoals AirPods, Magic TrackPad, Magic Keyboard, Magic Mouse en MagSafe-batterij. Wanneer die accessoires precies een usb-c-poort krijgen, is nog niet duidelijk. “In de nabije toekomst”, zegt de analist. 

Usb-c-poort voor consument en milieu 

De beslissing komt er zonder twijfel om te kunnen voldoen aan de markteisen die de Europese Unie stelt, in het belang van zijn consumenten. Vorig jaar werd het wetsvoorstel gelanceerd om alle smartphones, tablets en zoveel mogelijk consumentenelektronica in de Europese Unie gebruik te laten maken van dezelfde usb-c-connector.  

De EU drukt dat beleid door om de berg elektronisch afval te verminderen en consumenten dezelfde lader te laten gebruiken voor meerdere toestellen. Onder meer daarom besliste Europa al dat de verkoop van laders losgekoppeld moet worden van die van de apparaten zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business