Nieuws

BIPT brengt regio’s met glasvezel in kaart 

Glasvezel
Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) heeft een kaart gepubliceerd met daarop de locaties waar glasvezel beschikbaar is.

Consumenten kunnen zo op elk moment op de website van het BIPT raadplegen hoe het in hun regio met de voorziening van glasvezel gesteld is. De kaart krijgt elk kwartaal een update, zodat het mogelijk zal worden om de evolutie van de glasvezelvoorziening in België op te volgen. Je weet immers maar nooit of je tot de lucky few behoort die snel aangesloten worden op de glasvezelkabel.

Alleen glasvezel voor particulieren 

Op de kaart staan geen gegevens over glasvezel voor de industrie, zoals zendmasten. Die info is niet meteen nuttig voor particulieren en zou het overzicht verstoren, aldus het BIPT. Vandaar dus dat er op de kaart alleen info over glasvezel voor thuisgebruik te vinden is. Het instituut had vorig jaar al een infopunt opgericht in de vorm van glasvezelinfo.be. Ook daar zal de nieuwe kaart terug te vinden zijn.

Op de kaart staan nog niet veel plaatsen aangeduid omdat glasvezel voor consumenten nog maar beperkt beschikbaar is. De gegevens bestaan momenteel nog maar uit één gebied van één operator. Via de slider in het menu links kan je elke update en toevoeging apart bekijken. Op die manier kan je zien hoe het aanbod zich aan het uitbreiden is. Tot slot kan je er ook zien welke providers glasvezeldiensten aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business