Exploding Kittens

Netflix heeft vier nieuwe games toegevoegd aan zijn aanbod. Drie ervan zijn al meteen speelbaar. Het kaartspel Exploding Kittens volgt nog.

Advertentie

Verwacht wordt dat vooral Exploding Kittens zal scoren op Netflix, aangezien het al erg populair is. De streamingdienst zou het kaartspel vanaf 31 mei kunnen aanbieden. Volgend jaar verschijnt er een animatiereeks die op de katten gebaseerd is. 

In Exploding Kittens moeten spelers kaarten uit een stapel trekken, in de hoop dat ze niet de kaart met de ontploffende kat kiezen. Andere kaarten hebben dan weer een tactische invloed op het spel, zodat je medespelers kan saboteren. Exploding Kittens-game voegt nog twee kaarten toe aan de traditionele set-up. 

Exploding Kittens + drie games 

Daarnaast heeft Netflix nog Dragon Up beschikbaar gemaakt. In die adventure game gaan spelers op zoek naar draken om het koninkrijk te redden. Een andere nieuwe game is Townsmen: A Kingdom Rebuilt. Die heeft sim-achtige gameplay, waarbij spelers geld en grondstoffen moeten beheren om een middeleeuws stadje draaiende te houden. En tot slot is er ook nog Moonlighter. Dat is een actie-avonturenspel waarbij je een winkeleigenaar speelt die ‘s nachts dungeons verkent en draken verzamelt. 

Ben je nog niet vertrouwd met games op Netflix? Je vindt ze terug onder de aparte Games-balk in de app-versies van Netflix. Selecteer je een game, dan kan je die vanuit je Netflix-abonnement gratis downloaden via de Apple App Store of Google Play Store. Netflix brengt het totale aantal games zo op meer dan 20. De streamingdienst hoopt het dalende aantal nieuwe abonnees te overtuigen met alternatieve content.