Nieuws

Safari overschrijdt kaap van 1 miljard gebruikers

20% van alle internetgebruikers maken gebruik van Apple’s eigen browser, wat Safari de onbetwistbare nummer twee maakt in de browsermarkt.

Omdat Apple zelf geen officiële cijfers bijhoudt over het aantal gebruikers van hun browser Safari, rekende AtlasVPN dan maar zelf uit hoeveel gebruikers de meest populaire browsers tellen. Ze baseerden zich daarvoor op marktaandeelgegevens van GlobalStats en gegevens van Internet World Stats. Safari is voor een kleine 20% van alle internetgebruikers hun vaste browser, wat het totaal aantal gebruikers van Safari voor het eerst boven de 1 miljard tilt.

Safari is nog maar de tweede browser die deze kaap weet te ronden. De browser heeft natuurlijk het voordeel sterk verankerd te zitten in het Apple-ecosysteem, wat Safari voor veel iOS-, iPadOS- en macOS-gebruikers nog steeds een logische keuze maakt. Maar de populairste browser zal Safari daardoor ook wel nooit worden. De kloof met de onbetwiste marktleider Google Chrome blijft ontzettend, die 3,3 miljard gebruikers telt. Google Chrome is de populairste browser binnen zowat elk besturingssysteem, ook die van Apple.

Na Google Chrome en Safari lijkt de kloof met de rest steeds verder te groeien. Microsoft Edge is de derde browser die met 212 miljoen gebruikers nog net mee op het podium mag. Edge stak onlangs Firefox opnieuw voorbij. Bij de lancering van Windows 11 greep Microsoft weer naar zijn oude gewoonte om het moeilijker te maken om Edge te vervangen als standaardbrowser, al hebben ze dat inmiddels weer bijgesteld.

De 6 meest populaire browsers

  1. Google Chrome: 3,38 miljard
  2. Apple Safari: 1 miljard
  3. Microsoft Edge: 212,70 miljoen
  4. Mozilla Firefox: 179,08 miljoen
  5. Samsung Internet: 149,67 miljoen
  6. Opera: 108,71 miljoen

(cijfers: Atlas VPN)

Wat is jouw vaste browser? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business