Nieuws

Google Duo en Google Meet gaan samen

Google gaat zijn twee videochatapps Duo en Meet samenvoegen. Google Meet zal als merknaam behouden blijven.

Google Duo en Meet konden tot heden perfect naast elkaar leven omdat ze een andere focus en doelpubliek hadden. Waar Google Duo eerder als het Android-alternatief voor Apple’s FaceTime gold, richtte Google zich met Meet op de professionele gebruikers en ging daarin de concurrentie aan met Microsoft Teams en Zoom. Nu kondigt Google in een blog aan dat beide videochatapplicaties voortaan onder één dak samengaan.

Google Duo met een vleugje Meet

Google pakt die fusie op een bijzondere manier aan. De mobiele applicatie van Duo zal als basis worden genomen voor de geïntegreerde app. Daar zal Google vanaf deze maand stelselmatig features van Meet aan toevoegen. Als eerste zijn deze functies aan de beurt:

  • Virtuele achtergronden
  • Meetings inplannen
  • Chatten tijdens videogesprekken
  • Content delen
  • Live ondertitels
  • Maximaal 100 deelnemers
  • Integratie met Gmail, Agenda en andere Google-apps
google duo meets meet
Zo ziet de vernieuwde app eruit. GIF Credit: Google

Een herkenbare naam

Uiteindelijk zal ook de naam Google Duo veranderen in Google Meet. Dat betekent dat het huidige Meet-platform op termijn zal verdwijnen, al geeft Google daar nog geen tijdlijn voor. Tijdens de fusie zal je Google Meet wel gewoon kunnen blijven gebruiken. Om het nieuwe platform te kunnen gebruiken dien je enkel Google Duo up-to-date te houden.

Google Meet krijgt zijn tweede grote rebranding in twee jaar tijd. In april 2020 besliste Google om de merknaam Hangout te schrappen. Met een eenvoudigere naam wilde Google het marktaandeel van zijn videoconferencing tool uitbreiden. Dat is ook nu de achterliggende bedoeling.

Lees ook: Beste videoconferencing software vergeleken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business