Valve verrast Steam Deck-klanten met verkorte levertijden

Steam Deck
Heb je een pre-order van de Steam Deck van Valve open staan? Dan is er ineens goed nieuws, want de levertijden zullen flink gaan dalen.

Pre-orders voor Steam Deck

Sinds de lancering van de Steam Deck op 16 juli 2021 heeft Valve moeite de vraag naar zijn draagbare gamingconsole bij te benen. Valve verscheepte de eerste consoles pas in februari, maar nog altijd streeft vraag de beschikbaarheid van componenten voorbij. Dit betekent dat klanten maanden op hun pre-orders moeten wachten. Toch lijkt de situatie wel aan de beterende hand, dat schrijft het Amerikaanse bedrijf op Twitter. Valve verdubbelt namelijk het aantal Steam Decks dat wekelijks verzonden kan worden.

Na de vertraging van de Steam Deck tot februari, lijkt Valve de schaarste aan componenten bij de hoorns te pakken te hebben. Voor klanten die een pre-order open hebben staan betekent dit dat levertijden zullen afnemen. In een aanvullende tweet zegt Valve dat het zijn pre-orders voor Q2 heeft afgerond en vanaf 30 juni e-mails zal uitsturen naar klanten met een pre-orderdatum in het derde kwartaal. Gezien Valve de productie heeft weten op te hogen, zal Valve zijn klanten vermoedelijk eerder dan verwacht kunnen verblijden met een reservatie-mail.

Achterstanden voor Valve

Toch is het niet zo dat Valve zijn achterstanden op korte termijn zal kunnen inlopen. Volgens een pre-order tracker op Reddit is de fabrikant nog altijd bezig om orders van juli 2021 – de allereerste mogelijkheid om de Steam Deck te pre-orderen – uit te leveren. In de EU lopen de leveringen wel voor op andere werelddelen, blijkens de informatie van de tracker.

Naast de Steam Deck heeft Valve moeite om de bijbehorende dock bij klanten af te leveren. Op het moment van schrijven is het dockingstation nog aan geen enkele klant uitgeleverd. Eerder werd gesproken over leveringen in de herfst, maar die deadline heeft Valve inmiddels opgegeven. Dat de dock dusdanig veel vertraging heeft opgeleverd heeft ook wel enige voordelen. Valve heeft er in de afgelopen maanden namelijk voor gekozen enkel nog USB 3.1-poorten te gebruiken. Ook heeft het dockingstation een gigabit-ethernetpoort, een detail dat eerder niet gespecificeerd was.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business