Nieuws

Apple introduceert Lockdown Mode voor iOS, iPadOS & macOS

Apple Lockdown mode iOS iPadOS macOS
Apple heeft een nieuwe feature klaar voor iOS, iPadOS en macOS waarmee je je toestel beter kan beveiligen tegen cyberaanvallen.

De nieuwe functie moet iPhones, iPads en Macs beter beschermen tegen gerichte cyberaanvallen. Lockdown Mode gaat je toestel letterlijk in een soort lockdown brengen waardoor heel wat inkomende en uitgaande zaken niet meer mogelijk zijn. Dat moet de kans voor een cyberaanval aanzienlijk kleiner maken om meer schade aan te richten.

Lockdown Mode

De nieuwe Lockdown Mode moet toestellen onder andere helpen tegen spyware-aanvallen van de NSO Group. Dat is het bedrijf waar Apple een rechtszaak tegen heeft lopen, er zou ook beveiliging zijn tegen spyware van andere bedrijven en instanties.

Maar wat doet die Lockdown Mode nu precies? De functie gaat het bijvoorbeeld onmogelijk maken om nog bijlagen mee te sturen via de Berichten-app. In de Foto’s-app kan je dan bijvoorbeeld geen binnenkomende uitnodigingen voor gedeelde albums krijgen. In FaceTime zal Lockdown Mode dan weer inkomende oproepen blokkeren en Safari gaat zaken zoals Javascript tegenhouden.

Dit najaar zal Apple iOS 16, iPadOS 16 en macOS 13 uitbrengen, daarin zal Lockdown Mode meteen beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business