Nieuws

Ook Belfius stapt mee in Apple Pay

Apple Pay
Apple Pay is eindelijk ook compatibel met de Belfius app. Eind dit jaar komen daar ook Bancontact en debetkaarten bij.

“Eindelijk!”, zullen veel Belfius-klanten vandaag denken. De Belgische bank was één van de laatste banken die nog niet mee was in het Apple Pay-verhaal. Alle Belgische grootbanken waren al beschikbaar, alleen Belfius stond nog niet in het lijstje. Daar komt nu verandering in, dat heeft de bank laten weten aan Het Laatste Nieuws.

Apple Pay bij Belfius

Helaas lijkt Belfius (nog) niet helemaal mee in dat verhaal te stappen. Zo is de feature vandaag alleen beschikbaar voor klanten die een MasterCard of Visakaart hebben. Debetkaarten zullen volgens Het Laatste Nieuws pas later dit jaar compatibel zijn met Apple Pay. Waarom Belfius deze keuze maakt is nog onduidelijk. De website van de bank is in ieder geval nog niet bijgewerkt.

Ondertussen heeft Belfius er heel wat concurrentie bijgekregen. Niet alleen concurrerende banken die al veel langer Apple Pay aanbieden maar ook betaalapps zoals Bonsai. Door een eigen MasterCard aan te bieden hebben ook zij het mogelijk gemaakt om gebruik te maken van de mobiele betaaldienst.

De toekomst van Apple Pay

Apple Pay ondersteunde al Maestro via debetkaarten van BNP Paribas, ING en KBC, maar Bancontact-integratie is nog niet actief. Voor dat laatste wil Belfius dan wél met de primeur op de proppen komen. De bank laat namelijk weten dat ze als eerste Belgische bank ook Bancontact wil gaan aanbieden via de betaaldienst van Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business