Motorola Edge 30 Ultra

Motorola zou op 2 augustus zijn nieuwe topmodel aankondigen in China, de Motorola Edge 30 Ultra. Die lancering is, kort voor Nancy Pelosi's bezoek aan Taiwan, plots afgeblazen.

Tijdens het evenement in China zou Motorola naast de Motorola Edge 30 Ultra, ook een vernieuwde Razr-smartphone introduceren, de Razr 3. Deze lancering ging dus niet door en voorlopig lijkt er ook nog geen nieuwe lanceringsdatum te zijn ingepland. Voorlopig blijft de belangrijkste vraag echter of het bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de reden was voor de plotse annulering. De Lenovo-dochter ‘zwijgt’ in een reactie over het bezoek van Pelosi en noemt dat het ‘om andere redenen’ niet kon doorgaan.

Lancering Edge 30 Ultra en Razr 3

Lenovo-topman Chen Jin schrijft verder op Weibo dat hij ‘hoopt alle Chinezen de Moto-producten te kunnen bieden waar ze van houden’, en vraagt zijn volgers ‘officiële kanalen in de gaten te houden’. Vermoedelijk volgt de lancering op een later moment, zodra de gemoederen zijn gekalmeerd en het bedrijf met zijn evenement weer voldoende aandacht kan genereren in de Chinese samenleving.

Motorola Razr 2022
Motorola bevestigde eerder het bestaan van de Razr 3 – beeld: Motorola

Ondertussen is via verschillende kanalen meer informatie naar buiten gekomen over de toestellen die het bedrijf dinsdag zou introduceren. Over de Razr 3 is bijvoorbeeld bekend dat hij een 6,67 inch Full HD AMOLED-scherm krijgt, een 3.320 mAh batterij bevat, aangedreven wordt door Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1-chipset en 50 MP en 13 MP camerasensoren bevat. Via het Chinese TENAA is afsluitend bekend geraakt dat het vouwbare toestel 8, 12 of 18 GB werkgeheugen krijgt, met keuze uit 128, 256 of 512 GB opslaggeheugen.

Ook kwamen verschillende details over de Moto Edge 30 Ultra naar buiten. Het high-end toestel van de Lenovo-dochter bevat dezelfde Snapdragon 8+ Gen 1-chipset uit de Razr 3. Daar houdt het vergelijken echter op. Het vaste scherm op de Edge 30 Ultra heeft een 6,67 inch diagonaal, en biedt een 144 Hz verversingsfrequentie. Verder maakt de Edge 30 Ultra gebruik van Samsungs 200 MP HP1-sensor die dienstdoet als hoofdcamera. Motorola voorziet de telefoon verder van een 4.450 mAh-batterij en 8, 12 of 16 GB werkgeheugen met maximaal 512 GB opslag.

Internationale lancering gepland

Van beide smartphones wordt verwacht dat Motorola ze op termijn buiten China lanceert. Of het uitgestelde lanceringsevenement in China impact heeft op de internationale introductie van de Razr 3 en Edge 30 Ultra, is niet bekend. Zodra de Motorola Edge 30 Ultra in Europa op de markt komt, zou de prijs op 899 euro liggen. Prijzen voor Motorola’s vouwbare smartphone zijn vooralsnog niet uitgelekt.


Komt het liefst alles te weten over de nieuwste smartphones, hardware en mobiele fotografie. Zeg je smartphones, dan zegt Jeffrey: met Android, toch?