Nieuws

Microsoft Teams werkt nu volledig met Apple M1 en M2-chips

Microsoft Teams op M1 en M2 chips
Na twee jaar non-native te hebben gedraaid op Apple M1 en M1 Mac's, krijgt Microsoft Teams nu eindelijk een update tot native ARM-app. De uitrol laat wel nog op zich wachten.

Microsoft bouwde Teams van origine op het X86-platform, zonder de verwachting dat Apple rap de overstap zou wagen naar het ARM-ecosysteem. Een native-variant van Microsoft Teams voor Mac-systemen ontbrak daardoor tot op heden. Via de emulatielaag van Apple om X86-applicaties op de M1 en M2-chips te laten draaien, was Teams wel beschikbaar, maar optimaal was die ervaring niet. Ditmaal kondigt Microsoft de komst van de native-versie van Microsoft Teams voor Apple Silicon aan.

Microsoft Teams native op ARM

Apple’s emulatielaag, Rosetta 2 genaamd, zorgde onder andere voor een verhoogd stroomverbruik bij het draaien van Teams op een M1 of M2 aangedreven Mac. Dat moet verleden tijd zijn met deze native variant van Teams voor Apple Silicon, schrijft Anupam Pattnaik, onderdeel van het Microsoft Teams marketingteam, in de aankondiging. Naast een lager stroomverbruik leidt de update ook tot verbeterde prestaties van Teams en kunnen (hoge resolutie) monitoren efficiënter ingezet worden tijdens meetings.

Microsoft Teams was een van de laatste applicaties die een native variant voor Apple Silicon moest ontvangen. Vlak na de lancering van Apples M1-chip, bracht de softwaregigant ARM-versies van de Word, Excel, Outlook, PowerPoint en OneNote-apps uit voor Macs. Zelfs na bijna twee jaar moeten Teams-gebruikers nog hun geduld uitoefenen. De update is namelijk niet per direct voor alle gebruikers beschikbaar.

‘Uitrol duurt enkele maanden’

Microsoft spreekt in de aankondiging van een ‘General availability’ (GA) over enkele maanden. In de tussentijd wordt de update langzaamaan uitgerold naar beperkte gebruikersaantallen. Waarom voor deze uitrol zoveel tijd wordt uitgetrokken, maakt de softwaregigant niet bekend.

Consumenten die alvast de native-variant van Teams willen uitproberen kunnen daarvoor terecht bij de bètaversie van Teams. Gezien het om een bètaversie van de videoconferentieapp gaat, kan je een aantal bugs of haperingen verwachten, maar het is zeker geen instabiele versie van de applicatie. De previewversie ontvangt éénmaal per week een update, en kan je via de Microsoft-website downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business