Nieuws

Apples reparatiedienst nu ook beschikbaar voor M1 MacBooks

M3
© Apple
Hoewel het voortaan mogelijk is zelf je M1 MacBook te herstellen, waarschuwt iFixit dat je de taak voorlopig misschien toch beter aan ervaren Apple herstellers overlaat.

Self Service Repair

Eind vorig jaar kondigde Apple een nieuwe dienst aan waarbij zowel professionals als particulieren officiële Apple onderdelen kunnen bestellen om hun toestellen thuis te herstellen. Sinds begin dit jaar konden Apple gebruikers in de Verenigde Staten al batterijen, schermen, camera’s en nog andere onderdelen voor hun iPhone SE, 12 en 13 kopen.

Aanvankelijk leek het om een win-win situatie te gaan voor zowel Apple als de klanten, maar slechts enkele maanden na de opstart doet Apples doe-het-zelfzaak toch wat wenkbrauwen fronsen. Is het scherm van je iPhone stuk, dan kan je nu een officieel reparatiescherm kopen. Bovendien biedt Apple ook al het nodige gereedschap aan om de herstelling uit te voeren. De gereedschapskit kan je kopen of huren. Kies je om te huren, dan kost je dat 49 dollar (de dienst is nog niet beschikbaar in Europa). Tel daar de prijs van het scherm bij en dan kost die herstelling je bijna evenveel als bij een erkende Apple specialist.

MacBook M1 herstellingen

Apple breidt zijn reparatiedienst nu ook uit naar alle MacBooks met een M1, M1 Pro of M1 Max chip. De experts bij iFixit gingen meteen aan de slag en kwamen tot de conclusie dat de herstellingen niet voor iedereen weggelegd zullen zijn. Zo telt de handleiding om de batterij van de 14 inch MacBook pro te vervangen maar liefst 162 pagina’s.

De batterij van een laptop vervangen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar aangezien Apple geen aparte batterij voor de MacBooks verkoopt, moet je de volledige bovenkast en het toetsenbord uit elkaar halen om je batterij te kunnen vervangen. Bovendien betaal je voor die ‘bovenkast met batterij’ 400 dollar. Apple belooft wel dat er later aparte batterijen voor de MacBooks beschikbaar zullen zijn.

Hoewel de nieuwe dienst van Apple een goede eerste stap is voor al wie liever zelf z’n toestellen herstelt, vermoeden wij dus dat de meeste Apple gebruikers voor hun reparatie nog altijd bij een erkende hersteller zullen binnenstappen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business