Nieuws

Apple lanceert doe-het-zelf-reparaties voor iPhones en Macs

Is je iPhone stuk? Vanaf volgend jaar stelt Apple handleidingen en onderdelen ter beschikking om je iPhone of Mac zelf te repareren.

Wanneer er iets mis met je Apple-producten, dan kan je die bij je dichtstbijzijnde Apple Store of een erkende reparatieprovider binnenbrengen om te laten herstellen. Binnenkort zal je dat ook zelf kunnen doen. Apple heeft met een persbericht Self Services-reparaties aangekondigd, een doe-het-zelf-reparatieprogramma voor iPhones en Macs. Via de Self Service-reparaties krijgen consumenten toegang tot originele onderdelen, tools en handleidingen om hun product te herstellen.

Self Service-reparaties zijn vanaf begin volgend jaar beschikbaar in de Verenigde Staten maar uitbreiding naar andere landen zal zeer spoedig volgen. De iPhone 12 en 13 zijn als eerste aan de beurt. In eerste instantie richt het programma zich op de onderdelen die het vaakst vervangen worden, zoals het display, de batterij en de camera van iPhone. In de loop van volgend jaar komen daar andere onderdelen bij. Ook Mac-computers met de M1-chip zullen onder het programma vallen.

Repareer je iPhone zelf

Hoe werkt Self Service-reparaties? Het is belangrijk dat klanten eerst de reparatiehandleiding doornemen, zodat ze zeker weten dat ze de reparatie op de juiste manier uitvoeren. Vervolgens kan de klant de originele Apple onderdelen en tools bestellen via Online Store voor Self Service-reparaties. In de nieuwe Store zijn ruim 200 afzonderlijke onderdelen en tools te vinden, waarmee klanten de meest voorkomende reparaties van iPhone 12 en iPhone 13 kunnen uitvoeren. Klanten die na afloop het oude onderdeel naar Apple terugsturen om te laten recyclen, krijgen in ruil daarvoor korting op hun volgende aankoop.

Apple waarschuwt wel dat de Self Services-reparaties gericht zijn naar particulieren die voldoende technische kennis en ervaring hebben om elektronische apparaten zelf te repareren. Voor verreweg de meeste klanten is reparatie door een professionele partij de veiligste en meest betrouwbare oplossing.

In de afgelopen drie jaren kwamen er duizenden nieuwe locaties bij waar je je iPhone kan laten herstellen. Het wereldwijde reparatienetwerk van herstelpunten telt 5000 erkende Apple serviceproviders en 2800 onafhankelijke providers. Reparateurs die erkend worden door Apple krijgen originele onderdelen en trainingen van de iPhonebouwer.

appleiphonemobielontspanningslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals