Nieuws

Edpnet verhoogt datasnelheden van goedkoopste Fiber-abonnement

EDPnet
© Edpnet
Fiber XS-klanten van edpnet krijgen hogere datasnelheden. Volgens de provider blijven de tarieven desondanks gelijk.

Nadat edpnet in januari aankondigde de prijzen van zijn abonnementen met één euro per maand te verhogen, krijgen Fiber XS-klanten ditmaal een gratis snelheidsverhoging. De downloadsnelheid van het Fiber XS-abonnement stijgt daarbij van 110 Mbit/s naar maximaal 150 Mbit/s. Edpnet geeft ook de uploadsnelheid van dit abonnement een ‘boost’, die oploopt naar 50 Mbit/s vanaf de huidige 10 Mbit/s.

Exclusief voor Fiber XS

Snelheden van andere abonnementen, waaronder Fiber XL, blijven op dit moment gelijk. Voor VSDL-klanten betekent dit dat de maximale snelheden bij het VDSL XL-abonnement op 100 Mbit/s (down) en 40 Mbit/s (up) blijven steken, terwijl klanten bij Fiber XL snelheden tot 500 Mbit/s (down) en 100 Mbit/s (up) kunnen halen. Een optie voor Gbps-snelheden is vooralsnog niet beschikbaar via edpnet – tenminste, niet voor consumenten. De provider biedt zakelijke klanten namelijk wel snelheden die oplopen tot 1000 Mbit/s via zijn Fiber Pro Boosted-abonnement.

Vermoedelijk hebben die beperkingen te maken met de prijzen die Proximus edpnet aanrekent voor zijn glasvezelnetwerk. Edpnet besloot des gevolgs eerder dit jaar naar het BIPT te stappen om lagere prijzen voor het Proximus-netwerk af te dwingen. Daarbij verwijst de provider ook naar de Proximus dochter Mobile Vikings die zich in het vaarwater van edpnet begeeft en tegen lagere tarieven betere voorwaarden kan bieden. “Als wij hun aanbod (Mobile Vikings, nvdr.) zouden matchen, dan zouden we met dik verlies verkopen”, aldus de directeur.

Concurrentie van Proximus

Daarbij troeft Mobile Vikings de provider met name af wat datasnelheden betreft. Mobile Vikings – in tegenstelling tot edpnet – biedt namelijk wel Gbit/s-snelheden aan via zijn abonnementen. Daar betalen klanten 53 euro per maand voor, zeven euro meer dan het Fiber XL-contract bij edpnet. Je krijgt daar dan wel dubbele datasnelheden voor. Tegelijk is Edpnet met Fiber XS goedkoper dan de Proximus-dochter, met 150 Mbit/s voor 35,95, in tegenstelling tot 38 euro bij Mobile Vikings.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business