Nieuws

Google onthult lanceringsdatum Pixel 7 (Pro) en Pixel Watch

Made by Google 6 oktober
Made by Google keert terug op 6 oktober 2022. Google lanceert op die datum de Pixel 7, Pixel 7 Pro en de Google Pixel Watch.

Google zet ook dit jaar zijn Made by Google-traditie voort met een lanceringsevenement in oktober. Dit evenement biedt traditiegetrouw podium aan de high-end Pixel-smartphones en andere ‘Made by Google’-producten, waaronder in het verleden ook de nieuwe Google Home-speakers. De zoekgigant maakte alvast bekend dat er tijdens het Made by Google-evenement op 6 oktober naast de Pixel 7, Pixel 7 Pro en de Pixel Watch, ook nieuwe Nest-producten worden gelanceerd.

Googles aankondigingen zijn op 6 oktober te volgen via een livestream op zijn YouTube-kanaal. Wil je het nieuws niet missen, dan kun je alvast een herinnering inschakelen. Het event start om 16:00 Brusselse tijd.

Google Pixel 7 (Pro)

De komst van de Pixel 7-serie is al enige tijd geen verrassing meer. Google opende tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie alvast zijn boekje over de Pixel-producten die het in 2022 zou lanceren. Onderdeel daarvan waren de Pixel 6a, die eerder dit jaar verscheen, en de Pixel 7 en Pixel 7 Pro – Google lanceert nu de twee laatstgenoemde high-end smartphones die de Pixel 6-serie opvolgen.

Qua design hebben de toestellen veel weg van de Pixel 6-serie; zo keert ook de opvallende camera-strook terug op de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Google zou zelfs de schermen van de Pixel 6-serie direct in de Pixel 7-serie hebben overgeheveld. Hierdoor zijn de nieuwe smartphones nagenoeg even groot als hun voorgangers.

Nadat het kopieerapparaat zijn werk had gedaan, was er gelukkig ook nog ruimte voor vernieuwing. De nieuwe Pixel-modellen maken namelijk gebruik van de kersverse Tensor 2-chipset van Google én de zoekgigant zou naar verluidt een reeks nieuwe camerasensoren van Samsung inlijven op de Pixel 7-serie. Uiteraard draaien de telefoons vanaf de start ook op Android 13. Hoeveel Android-updates de nieuwe toestellen krijgen, is nog niet bekend.

Eerste Pixel Watch

Geruchten over de komst van een Pixel Watch doen al jarenlang de ronde, maar elk jaar stuitten we weer op een teleurstelling na het Made by Google-evenement. Dit jaar kunnen we die teleurstelling in de ijskast parkeren. Het bedrijf kondigde tijdens I/O namelijk ook de Pixel Watch aan. Details over dit horloge zijn nog erg schaars, al kunnen we er natuurlijk wel zeker van zijn dat hij Wear OS draait. Er zouden naar verluidt functies afkomstig uit het Fitbit-ecosysteem aanwezig zijn in de Pixel Watch.

Neem dit gerucht, zoals gewoonlijk, echter met een flinke korrel zout. De zoekgigant heeft namelijk nog geen verdere details bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business