Nieuws

GoPro Hero11 Mini lekt uit: een Hero11 Black zonder scherm?

GoPro actiecamera
GoPro's Session-reeks keert terug. De naam lijkt achterwege te blijven, maar de Hero11 Mini is wel een stuk compacter. Dit zijn alle specificaties van de actiecamera.

Nadat GoPro in 2016 de Session onthulde, een compacte high-end actiecamera, bleef het jarenlang akelig stil. Onbekend was of GoPro ooit nog een compactere actiecamera zou onthullen. Dat lijkt nu toch te gebeuren, in de vorm van de Hero11 Mini, een kleinere variant van de Hero11 Black. Roland Quandt, een betrouwbare geruchtenmaker heeft via WinFuture verschillende details onthuld van de aanstaande actiecamera. Opvallend is om te beginnen dat de Hero11 Mini niet zo compact wordt als zijn voorganger, de Session.

Compacte GoPro Hero11 Black

Daartegenover staat wel dat de GoPro Hero11 Mini dezelfde specificaties krijgt als de Hero11 Black, waaronder de nieuwe 27 MP camerasensor, die beelden schiet in een 5.616 x 3.744 pixels resolutie. Ook de processor komt direct overeen met de Hero11 Black en betreft de GP2-chipset die de Hero11 Mini tot 5,3K beelden laat schieten met een beeldverversing van 60fps. Uiteraard kan de camera ook 4K beelden schieten aan maximaal 120 fps of 2,7K beelden aan 240 fps. Net als zijn grote broer biedt de Mini ondersteuning voor Full HD-livestreaming en HyperSmooth V5 stabilisatie.

GoPro Hero11 Mini
Compactere variant op de Hero11 Black – beeld: WinFuture

Daar eindigen echter de overeenkomsten met zijn grote broer. Toekomstige gebruikers van de Hero-actiecamera moeten het namelijk stellen zonder beeldscherm, die opvallend genoeg wel op GoPro’s Session-actiecamera aanwezig was. Verder wordt aangenomen dat de batterij van de Hero11 Mini – verhoudingsgewijs met de Hero11 Black – een kleinere batterij meekrijgt. Een mogelijke capaciteit of gebruiksduur van de compacte actiecamera weet WinFuture helaas niet te melden.

Volgens de geruchtenverspreider meet de GoPro Hero11 Mini 50 x 50mm, en is de actiecamera bijna 40mm dik. Ter vergelijking, de Hero5 Session uit 2016 was in de lengte en hoogte ruim 12mm kleiner en ook in de breedtemaat was de Session met 38mm minder dik dan de Hero11 Black. Daar krijgt de liefhebber van een compactere GoPro wel een extra montagepunt voor accessoires voor terug.

Lancering Hero11 Mini

GoPro lanceert volgende week zijn nieuwe actiecamera’s in de Hero11-serie. Naar verwachting kost de Mini-variant straks 449 euro, en gaat de Black-optie voor 549 euro over de toonbank. Onbekend is of die Europrijzen ook voor de Belgische markt gelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business