Smartphone Samsung Galaxy S22 Ultra

Toekomstige Samsung-telefoons moeten het mogelijk zonder fysieke knoppen stellen. Dit laat nog wel tot 2025 op zich wachten, stelt geruchtenmaker OreXda.

Advertentie

Samsung is niet de eerste fabrikant die speelt met het idee van een ‘knoploze’ smartphone. Eerder besloot Huawei de knoppen op de Mate 30 Pro te vervangen door aanraakvlakken om het volume van de smartphone te bedienen. Een lang leven was dat concept bij Huawei echter niet beschoren; op het daaropvolgende Mate-serie toestel maakten de fysieke knoppen immers hun terugkeer. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant lijkt er nu alsnog heil in te zien. Dat schrijft geruchtenmaker OreXda op Twitter.

Knoploze Galaxy-smartphones

Samsung zou het mogelijk zelfs nog rigoureuzer aanpakken dan Huawei en wil alle knoppen van de telefoon verwijderen. Dit betekent dat toekomstige Galaxy-telefoons mogelijk geen powerknop en volumeknoppen bevatten. Tenminste, niet in een fysieke vorm. Het bedrijf is van plan de knoppen naar het scherm te verplaatsen middels een “softwarematige oplossing”. Verdere details over het softwarematige gedeelte zijn niet gedeeld door de geruchtenverspreider.

De tweet van OreXDA bevat wel een render van een vermeende knoploze Galaxy-smartphone. Op de render zien we dat het scherm aan alle zijden overvloeit naar de zijkant. De vraag is echter of dit werkelijkheid wordt. Samsung wil vanaf de S23-serie namelijk enkel nog platte schermen gebruiken, dat bleek uit eerdere geruchten.

Verder zou Samsung de knoploze telefoon pas in 2025 willen introduceren, dat meldt OreXda. Tegen 2025 zou Samsung echter dermate van gedachte kunnen zijn veranderd, dat dit concept niet verder komt dan de tekentafel. Mocht het concept daadwerkelijk worden geïntroduceerd, dan zullen we er mogelijk op de Samsung Galaxy S25-serie kennis mee maken.

Snelle ontwikkelingen

Hoewel het nu wellicht onrealistisch lijkt dat we afscheid gaan nemen van knoppen op smartphones, zagen we het jaren terug ook niet aankomen dat vouwbare telefoons realiteit zouden worden. Dat is niet anders voor de groeispurt die smartphones doorheen de jaren hebben gemaakt. Wellicht is het, na jaren van verfijning en patentaanvragen, dan nu ook tijd voor de knoploze smartphone?