Nieuws

Introduceert Google binnenkort een Pixel Mini vlaggenschip telefoon?

Google Pixel 7 screenshots
Beeld: Google
Krijgen we binnenkort een compacte Google Pixel-telefoon te zien? Als het aan Digital Chat Station ligt wel. Er blijven wel een hoop vragen onbeantwoord.

Met nog iets meer dan een halve maand te gaan tot de lancering van de Pixel 7-serie zien we ditmaal een opvallend gerucht over een vermeende Pixel Mini. Google zou hiermee mogelijk willen voorzien in de vraag naar compacte high-end smartphones. In de huidige Pixel-reeks heeft de Pixel 6 met een 6,4 inch scherm de kleinste voetafdruk. Hoe groot het scherm van een mogelijke Google Pixel Mini zou worden, maakt geruchtenverspreider Digital Chat Station niet bekend. De telefoon zou ontwikkeld worden onder codenaam ‘Neila’.

Google Pixel Mini

Googles compactste Pixel-telefoon is op dit moment de midrange Pixel 6a, met een 6,1 inch-paneel. Het is mogelijk dat Google eenzelfde formaat zou verkiezen voor een high-end Pixel Mini. In zijn bericht op Weibo spreekt de geruchtenmaker in elk geval over een gecentreerde hole-punch op de voorzijde van de telefoon, en een bekend familie-gezicht achterop. Dit laatste betekent mogelijk dat de welbekende camerastrook van de Pixel 6 en 7-series terugkeert op de Pixel Mini.

Andere details over de smartphone – zoals de interne hardware en mogelijke lanceringsdatum – laat Digital Chat Station achterwege in zijn berichtgeving. Het bestaan van de Pixel-smartphone is hierdoor verhuld in vraagtekens. Dit wordt aangesterkt door een codenaam die die niet past binnen het Pixel-gamma. Eerdere Pixel-toestellen kregen codenamen gebaseerd op katten of vogels; neila is daarentegen helemaal geen kat of vogel.

Betrouwbare geruchtenmaker

Bovendien zien we dat steeds meer fabrikanten stoppen met de ontwikkeling van compacte smartphones. Meest recent nam Apple nog afscheid van zijn Mini-telefoon met de komst van de iPhone 14-serie. Het zou dan ook uiterst frappant zijn als Google zou beslissen dit segment op te zoeken. Tegelijkertijd zien we fabrikanten als Asus en Sony die kant uit stappen en werden de fabrikanten geroemd vanwege hun durf om compacte(re) telefoons uit te brengen.

In hoeverre de gelekte details juist zijn, is niet bekend. Wel weten we dat Digital Chat Station in het verleden een goede staat van dienst had met geruchten. Momenteel achtten we het echter onwaarschijnlijk dat Google op korte termijn een compacte Pixel-telefoon onthult. Is het mogelijk dat Google achter de schermen speelt met ideeën voor compacte telefoons? Dat is op dit moment niet uit te sluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business