Nieuws

Belfius introduceert Apple Pay voor Bancontact-betalingen

Belfius
Belfius-klanten kunnen voortaan via Apple Pay betalen met hun Bancontact-kaart. Ze kunnen Apple Pay activeren via de bank- of Wallet-app.

Het is eindelijk zover voor Belfius-klanten: ze kunnen vanaf heden hun Bancontactkaart toevoegen aan Apple Pay voor contactloze betalingen met iPhones en Apple Watch-smartwatches. Belfius is de eerste Belgische bank die het mogelijk maakt om met een Bancontact-kaart via Apple Pay te betalen. De ondersteuning geldt voor klanten van Belfius en zijn dochteronderneming Banx, die puur digitaal opereert.

Eerder deze zomer introduceerde Belfius al Apple Pay-ondersteuning voor zijn Mastercard en Visa-kaarten. Met de komst van Bancontact naar Apple Pay worden, waarmee alle mogelijke betaalmethoden van Belfius ondersteuning hebben in het betaalsysteem van Apple. Het betaalsysteem van Apple laat het toe om makkelijker te betalen in winkels, maar ook online is het regelmatig mogelijk om de dienst in te zetten.

Ondersteuning in iOS 15.5

Voor het activeren van Bancontact-ondersteuning moeten klanten wel eerst de iOS 15.5 installeren. Apple voegde pas vanaf die update ondersteuning van Bancontact toe aan zijn betaalsysteem. Nu de Belgische betaalmethode wordt ondersteund, zullen ook andere banken op termijn volgen. Dat stelt het bedrijf in de aankondiging. Wanneer dit mogelijk staat te gebeuren, blijft nog onbekend.

Bekend is wel dat Belfius geen exclusiviteitsperiode heeft verkregen voor de techniek, dat maakte de Bancontact Payconiq Company bekend in een verklaring aan HLN. Het is aan banken om Apple Pay in hun dienstenpakket op te nemen, concludeert het bedrijf.

Overigens is er wel één beperking voor Belfius-klanten met het Beats Pulse-aanbod. Apple Pay is op dit moment niet beschikbaar voor hen. Of dat later nog wel staat te gebeuren, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business