Nieuws

WhatsApp laat je binnenkort videobellen met 32 contacten

WhatsApp
© Unsplash
Meta-topman Mark Zuckerberg schrijft op Facebook dat het maximumaantal deelnemers aan een WhatsApp-videogesprek wordt verhoogd naar 32 personen.

Videobellen op WhatsApp is al enige tijd mogelijk. Het aantal deelnemers aan deze gesprekken was tot op heden wel telkens beperkt tot 8 contacten. Concurreren met platformen als Google Meet en Zoom was daarmee niet mogelijk voor WhatsApp; die platformen hebben elk een hoger maximumaantal deelnemers voor videogesprekken. Tenminste, dat is nu nog het geval. Mark Zuckerberg liet maandag weten de limiet te verhogen naar 32 deelnemers. Dat doet het in een testfase voor end-to-end-encrypted videogesprekken.

Videogesprekken met 32 personen

Wanneer iedereen de mogelijkheid krijgt om met 32 personen te videobellen, laat Zuckerberg niet weten. In het bericht op Facebook schrijft de topman wel over een link-functie die vanaf deze week voor iedereen beschikbaar komt. Hiermee kun je simpelweg een link delen naar het videogesprek in WhatsApp, waarmee anderen – ook degenen die niet in je contactenlijst staan – het gesprek kunnen betreden. De links voor videogesprekken zijn telkens te vinden onder het kopje Oproepen. Vanuit dat tabblad kun je voortaan ook videogesprekken starten die werken met zo’n link.

WhatsApp begint daarmee steeds meer te lijken op een concurrent voor Teams, Meet of Zoom. De Meta-dochter introduceerde eerder deze zomer al de mogelijkheid om een Community op te zetten. Deze community’s hebben veel weg van de afzonderlijke kanalen of Teams-omgevingen die je in kan vinden in apps als Slack, Teams of zelfs Discord. Meta lijkt haar chatdienst daarmee te optimaliseren voor zakelijk gebruik.

Geen Meet, Teams of Zoom-concurrent

Met maximaal 32 participanten voor videogesprekken zit de gespreksdienst voorlopig nog niet op het niveau van Meet, Teams of Zoom. Zij ondersteunen in de gratis varianten respectievelijk 100, 100 en 300 deelnemers. De maximale gespreksduur is voor deze diensten wel beperkt, terwijl we nog geen beperkingen hebben opgemerkt bij WhatsApp. Onbekend is of Meta plannen heeft een betalend abonnement aan te bieden voor WhatsApp voor zulke zakelijke features.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business