Header OnePlus Watch voor Nord Watch

Een goedkopere activiteitentracker van OnePlus is onderweg. De Nord Watch wordt pas op 28 september onthuld, maar de specificaties zijn alvast bekendgemaakt.

OnePlus lanceert woensdag voor het eerst een activitytracker in zijn Nord-lijn. Het bedrijf lanceert al jaren betaalbare smartphones en oortjes in deze lijn. De Nord Watch moet het assortiment voor het jeugdige submerk compleet maken. Eerder deze week verschenen via 91Mobiles al renders voor het aanstaande horloge – daaruit bleek dat de activitytracker een rechthoekig scherm krijgt, met slechts één knop aan de rechterzijkant. De renders bevestigde bovendien dat de Nord Watch gelanceerd zal worden in een tweetal kleuren, zwart en blauw. OnePlus vult ditmaal zelf verdere details aan.

OnePlus Nord Watch

Op een minisite voor het Indiase publiek onthult OnePlus dat de Nord Watch een 1,78 inch AMOLED scherm krijgt, met een maximale helderheid van 500 nits. De resolutie bedraagt 368 x 448 pixels. Op het scherm zie je straks om te beginnen de digitale wijzerplaat. Volgens de minisite kunnen gebruikers kiezen uit meer dan 100 wijzerplaten. Uiteraard houdt het scherm je ook up-to-date over je sportactiviteiten. De activitytracker kan volgens 105 sportactiviteiten bijhouden, schrijft het bedrijf op de minisite.

OnePlus Nord Watch scherm
Het scherm moet ‘zelfs in de zon’ goed afleesbaar zijn – beeld: OnePlus

Uit eerdere geruchten bleek dat de smartwatch een batterijduur krijgt van maximaal 10 dagen. Dat gerucht wordt bevestigd op OnePlus’ actiepagina van de Nord Watch. Hiervoor lever je wel een pak functies in die beschikbaar zijn op WearOS-horloges – zoals de mogelijkheid om apps uit de Play Store te installeren, of de Assistant-spraakbediening. Bovendien werken horloges met OnePlus’ RTOS niet met iOS-apparaten.

Europese introductie

Nord lanceert zijn Watch op 28 september op de Indiase markt. Over een Europese introductie van de activitytracker zijn nog geen details bekend. Het is daarmee onbekend of en wanneer de Watch België en Nederland aandoet. Mocht hij hier worden uitgebracht, dan krijgt het bedrijf wel ineens concurrentie uit eigen huize. De OnePlus Watch biedt immers vergelijkbare functies. Wel verwacht men dat de Nord Watch goedkoper zal zijn dan de OnePlus Watch, die in België 159 euro kost.