Eufy

Twee nieuwe beveiligingscamera’s van Eufy met 4K resolutie en een intelligente HomeBase verhogen de veiligheid bij jou thuis.

In 2018 betrad eufy de markt van de beveilingscamera’s met de eufyCam, een prima beveiligingscamera die zichzelf onderscheidde van de concurrentie dankzij de gratis lokale en versleutelde opslag die bij de beveiligingscamera werd aangeboden. Sinds die lancering breidde eufy het aanbod stevig uit en ontstond een heus ecosysteem. Gisteren kondigde het bedrijf zijn nieuwste thuisbeveiligingsset aan: het Edge Security System.

eufyCam 3

De nieuwe set bestaat uit de HomeBase 3 en 2 eufyCam 3 beveiligingscamera’s. De eufyCam 3 maakt opnames in 4K-resolutie en kan nachtbeelden vastleggen in kleur op maximum 8 meter afstand met de ingebouwde schijnwerper. Verder is de camera ook voorzien van een 13.400 mAh batterij, goed voor een batterijduur van ongeveer 1 jaar, die bovendien opgeladen kan worden met het ingebouwde zonnepaneel voor non-stop stroomtoevoer. De eufyCam heeft een IP67-rating en is dus bestand tegen hevige regen en is daarnaast ook uitgerust met een speaker en microfoon voor audio in twee richtingen.

HomeBase 3

De HomeBase 3 kan de beelden lokaal opslaan en staat in voor de analyse van de beveiligingsbeelden. Die analyse gebeurt met eufy’s gepatenteerde BionicMind artificiële intelligentie (A.I.) Volgens eufy zou BionicMind de beelden met 99% accuraatheid kunnen analyseren. Zo herkent het systeem objecten, dieren, gezichten, menselijke vormen, lichaamsposities en zelfs menselijk gedrag.

Geheel volgens eufy’s privacybeleid gebeurt de analyse van de beelden binnen de HomeBase 3 en dus niet op de servers van eufy. Gebruikers kunnen via de eufy Security app (iOS & Android) beelden uploaden van familie, vrienden en frequente bezoekers. Vervolgens wijzen ze namen en relaties toe aan de beelden en geven ze aan welke gezichten een melding vereisen. Alleen verdachte beelden worden bewaard. Daardoor gaat er geen opslag verloren aan nutteloze opnames. Op de HomeBase 3 krijg je 16GB gratis versleutelde opslag. Het geheugen kan je wel uitbreiden met een externe harde schijf tot maximum 16TB, oftewel zo’n 60 jaar aan beeldopnames.

Beschikbaar via AmazonEufy benadrukt dat je het nieuwe Edge Security System later zal kunnen uitbreiden met eerdere producten van het ecosysteem, waaronder de Video Smart Lock, de Video Doorbell Dual en de Floodlight Cam 2 Pro. De bundel is vanaf vandaag beschikbaar via Amazon UK en Amazon DE voor respectievelijk 499 pond en 549 euro.