google ai artificiële intelligentie imagen video

Onderzoekers van Google hebben Imagen voorgesteld, een tool die via artificiële intelligentie tekst naar video kan omzetten.


Google-onderzoekers stelden eerder dit jaar al Imagen voor, een tool die met behulp van artificiële intelligentie tekstsuggesties naar beeld kan omzetten. De onderzoekers hebben die tool nu uitgebreid naar Imagen Video. Die tool is in staat om realistisch bewegend beeld te maken aan de hand van een omschrijving.

google ai imagen video artificiële intelligentie
Google Imagen Video

Volgens de onderzoekspaper begrijpt Imagen Video het concept van 3D-objecten. De video’s kunnen tot 128 frames lang zijn, met een resolutie van 1280 op 768 pixels en een snelheid van 24 frames per seconde. Ook kan de tool bepaalde kunststijlen interpreteren, zoals pixel art of waterverf. Ook geanimeerde tekst behoort tot de mogelijkheden. De onderzoekers stellen zelfs dat sommige animatiestijlen waartoe Imagen Video capabel is, moeilijk zouden zijn om op traditionele wijze te recreëren.

google ai imagen video artificiële intelligentie
Google Imagen Video

Maatschappelijke impact van artificiële intelligentie

Imagen Video wordt benoemd als “een stap vooruit in het genereren van modellen” via artificiële intelligentie. Menselijke creativiteit zou volgens de onderzoekers uitgebreid kunnen worden door de tool. Maar de risico’s op misbruik voor desinformatie en schadelijke inhoud worden ook erkend. Filters werden dan ook toegepast op zowel de input aan de tekstkant als op de output aan de videokant.


Het is op dit moment onduidelijk of Google de intentie heeft om Imagen Video beschikbaar te maken voor het grote publiek.


Gerelateerde artikelen

Google-ingenieur geschorst na melding zelfbewuste AI LaMDA

Google-ingenieur Blake Lemoine is met betaald verlof gestuurd, nadat hij naar buiten bracht dat de AI LaMDA (volgens hem) zelfbewust geworden was.
Voor Apple moet je Maxime niet bellen. Goede audio vindt ze wel erg belangrijk. Verder doet ze niets liever dan Windows binnenstebuiten keren.