Nieuws

Proximus maakt eSIMs eindelijk gebruiksvriendelijk

Proximus op glasvezel
Het activeren van een Proximus eSIM moet straks een stuk vlotter verlopen. Bovendien kun je de eSIM weldra ook gebruiken op een smartwatch.

Proximus en Orange zijn de eerste providers in België die eSIM’s ondersteunen. Proximus bracht de eSIM begin 2020 op de markt. Wel legde het een opvallende beperking op: het activeren van eSIM’s kon enkel in Proximus-winkels. Het voordeel dat een eSIM moet opleveren, namelijk dat je snel kan wisselen tussen smartphones en niet hoeft te wachten op fysieke simkaarten, werd hiermee uit de lucht geslagen. Tegenover DataNews bevestigt Proximus dat dit vanaf heden is veranderd. Als klant kun je voortaan ook in de MyProximus-app en de Proximus-website je eSIM activeren.

eSIM naar smartwatches

Een andere wijziging is dat Proximus ‘in de loop van 2023’ zijn eSIM openstelt voor toestellen anders dan smartphones. Dit betekent dat de digitale simkaart zal werken op LTE-smartwatches en je ze niet op een wifi-connectie hoeft aan te sluiten of constant aan je telefoon moet verbinden. Vooralsnog is er nog geen duidelijkheid of Proximus’ eSIM zal werken op connected laptops met 4G en 5G-modems.

Proximus is overigens niet de eerste provider die ‘eSIM-ondersteuning’ naar smartwatches brengt. Telenet lanceerde eind 2020 onder de noemer One Number de mogelijkheid een smartwatch aan een mobiel abonnement te koppelen. Voor de smartwatch kon zo een eSIM worden aangemaakt; Telenet begon hiervoor zelfs met de verkoop van cellular-varianten van Apple Watch-horloges. Er zijn inmiddels ook via Apple cellular-horloges te koop en ook Samsung biedt LTE-varianten aan.

Welke smartwatches Proximus precies zal ondersteunen van zodra het de simkaart voor smartwatches introduceert, is niet bekend. Ook is het onbekend of beide apparaten hetzelfde nummer delen en dus onder één abonnement vallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business