Nieuws

Deze betaalbare retro e-bike wil je niet missen

Betaalbare retro e-bike fatbike
E-bikes zijn er in alle soorten en maten. Een ding is zeker, deze retro e-bike brengt een glimlach op je gezicht. De betaalbare elektrische fiets betreft een exemplaar in de pedelec-categorie.

E-bikes hebben vaak toch nog wel een suf imago. Jongeren zien het vaak als iets voor ouderen en zien zichzelf er niet snel op fietsen. Zeker de modellen met een accu in de bagagedrager bevatten een sterk voor ouderen-smaakje. Steeds meer merken, waaronder Cowboy en VanMoof, weten dit imago van zich af te schudden. Bovendien zien we steeds vaker retro-e-bike-fabrikanten die fatbike-frames ombouwen tot een elektrische fiets. Op bol.com kwamen we daar het ultieme voorbeeld van tegen, en hij is ook nog eens betaalbaar.

Fatbike retro elektrische fiets

Het exemplaar dat we bij de webwinkel aantroffen betreft een merkloze pedelec die je elektrische ondersteuning biedt tot 45 kilometer per uur. Je moet dus wel een helm dragen zodra je met deze fiets de weg op gaat.

Eenmaal op de weg ben je door de 20 inch ‘fat tires’ verzekerd van heerlijk weggedrag. Bovendien zijn zulke banden lastiger lek te rijden, waardoor je zonder -of met minder- zorgen langere ritten maakt. Wat ook bijdraagt aan het fijne weggedrag is de vering aan de voor- en achterzijde van deze fiets. Je zadel is bovendien een stuk groter dan bij een normale e-bike of stadsfiets. Zeg je houten kont maar vaarwel: rijcomfort zit wel snor bij deze pedelec.

Betaalbare retro e-bike

Wat eveneens goed geregeld is, is de motor van de e-bike. Het betreft een 500 watt exemplaar met drie ondersteuningsstanden: geen ondersteuning, ondersteuning en volledig elektrisch. Kies je voor de laatstgenoemde stand dan hoef je niet meer te trappen om vooruit te komen. Uiteraard moet je dan wel genoegen nemen met een korter rijbereik. Volgens de productpagina ligt dit rijbereik op 55 kilometer. Vermoedelijk geldt dit bereik voor de ‘ondersteuning’-modus.

Betaalbare retro e-bike

Goed om te weten nog is dat de 720 Wh batterij van de merkloze pedelec uitneembaar is en dat er een simpel led-scherm op de fiets aanwezig is om onder andere je snelheid af te lezen. Ben je klaar om afscheid te nemen van de suffe e-bikes van het verleden, dan kan dat nu ook tegen betaalbare prijzen. Je koopt de e-bike via bol.com namelijk voor 1.565 euro.

Daarmee is hij een stuk duurder dan de betaalbare e-bike van de Lidl die wij recent tegenkwamen, maar dat levert je wel een uniek ontwerp en pedelec-ondersteuning op. Geïnteresseerd? Je kan de e-bike aanschaffen via de knop hieronder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business