Nieuws

Sony Xperia Ace 4: specificaties gelekt

sony xperia ace 3 ace 4 specs specificaties features lek gelekt
Sony werkt aan de volgende compacte Xperia-smartphone. De specificaties van de Ace 4 zijn gelekt, voor de verwachte release in 2023.

De Sony Xperia Ace-reeks was tot nu toe enkel verkrijgbaar in Japan. Er zijn echter geruchten dat Sony de Ace 4 ook naar andere markten zou brengen. Sowieso heeft Sony eerder dit jaar al zijn compacte vlaggenschip, de Xperia 5 IV, aangekondigd. Die heeft nog wel een scherm van 6,1 inch terwijl de Ace 4 een scherm van 5,5 inch zou hebben. Kleiner dan dat zul je amper nog vinden bij recent uitgebrachte smartphones.

Enkele upgrades

De specificaties voor de Xperia Ace 4 zijn via het Chinees platform Weibo naar buiten gekomen en vervolgens door verschillende sites verspreid, waaronder GSMArena. Het scherm blijft even groot als dat van de Ace 3, maar krijgt wel een upgrade. De resolutie zal nu 1080 op 2520 pixels zijn. Het lcd-scherm van bij de voorganger wordt vervangen door een oled-scherm. Daarnaast zou de beeldverhouding 21:9 worden in plaats van 19:9.

Ook de processor wordt beter. De Snapdragon 480 van de Ace 3 zal vervangen worden door de Snapdragon 4 Gen 1. Dat is geen hoogvlieger, maar de CPU zou wel 15% beter moeten presteren. De RAM wordt ook een tikkeltje verhoogd van 4 GB naar 6 GB. Ten slotte zul je bij de Ace 4 128 GB opslagruimte krijgen tegenover 64 GB bij de Ace 3.

Sommige dingen blijven onveranderd. De batterij zal nog altijd 4.500 mAh zijn, wat sterk is voor zo’n kleine smartphone. Als de Ace 4 de standaard van Sony Xperia-toestellen volgt, zou er ook nog een micro SD-slot en een 3,5 mm-jack aanwezig moeten zijn.

De Xperia Ace 4 wordt in 2023 verwacht. Een meer specifieke datum is nog niet bekend, nieuws over een Europese release ook niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business