Nieuws

Xiaomi onthult 12S Ultra Concept met afneembare lens

Xiaomi 12S Ultra Concept Leica camera smartphone
Xiaomi heeft de 12S Ultra Concept laten zien op zijn Weibo-account. Opvallend is de gigantische camera met een afneembare Leica-lens.

In dezelfde reeks heeft de Xiaomi 12S Ultra één van de betere cameraopstellingen die de producent aanbiedt: een breedhoeklens van 50 MP (en de eerste voor smartphones ontwikkelde 1-inch camerasensor), een telelens en een ultragroothoeklens van beide 48 MP. Dat toestel is echter niet vrij verkrijgbaar in Europa. De 12S Ultra Concept doet er nog een schepje bovenop door één van de 48 MP-sensoren te vervangen door een tweede 50 MP-sensor, ook 1 inch groot. De hele cameraopstelling is voor de veiligheid beschermd met stevig saffierglas.

Afneembare Leica M-lens

Wat natuurlijk het meest interessante is aan de Xiaomi 12S Ultra Concept: de mogelijkheid om een aparte lens op het toestel te gebruiken. Op hun Weibo-account toont Xiaomi de werking. Een Leica M-lens hoeft simpelweg maar op het toestel gedraaid te worden. De smartphone is gemaakt met en voor Leica, maar is in principe compatibel met alle M-lenzen. Een dergelijke lens van andere merken gebruiken, zou dus mogelijk moeten zijn.

Xiaomi 12S Ultra Concept lens Leica

Het is onduidelijk of Xiaomi de intentie heeft om de 12S Ultra Concept op grote schaal te produceren. De kans lijkt hoe dan ook klein dat de smartphone überhaupt naar Europa zal komen, gezien dat tot nog toe niet het geval is voor de 12S Ultra.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business