Nieuws

Musk wijzigt plannen voor betaalde Twitter-verificatie

Twitter
Twitter-topman Elon Musk heeft zijn verificatie-plannen onthuld. Het Blue-abonnement kost straks 8 dollar per maand en omvat dan ook de verificatie-optie.

Twitter-gebruikers met een Blue-abonnement kunnen zich binnenkort ook laten verifiëren. Het plan om het welbekende blauwe verificatie-symbool te linken aan het Blue-abonnement lekte de voorbije week uit, maar was nog niet officieel bevestigd. In een tweet bevestigt topman Elon Musk nu dat de verificatie onderdeel wordt van Blue. Hierdoor kunnen alle Twitter-gebruikers in principe verificatie aanvragen. Voorheen werden enkel accounts geverifieerd van bekende personen, zoals journalisten en overheidsfunctionarissen. Bedrijven werden eveneens door Twitter geverifieerd.

Nu iedereen de verificatie kan aanvragen met het Blue-abonnement, verdwijnt wel de zekerheid dat geverifieerde accounts ook authentieke personen zijn. Twitter zal namelijk niet verifiëren of men de juiste (profiel)gegevens opgeeft door bijvoorbeeld identificatiebewijzen te controleren. Mogelijk neemt het aantal accounts die anderen, met name bekende figuren, imiteren hierdoor snel toe.

Prijsstijging voor Twitter Blue

Musk ging in zijn tweet ook in op de prijs van het Blue-abonnement. Uit eerdere geruchten bleek dat de nieuwe prijs op 20 dollar zou komen te liggen. Musk liet naar aanleiding van kritiek op Twitter het definitieve tarief zakken: 8 dollar per maand. Fors lager dan het eerder uitgelekte maandbedrag maar nog wel drie dollar per maand hoger dan de huidige Blue-kosten. Over europrijzen deed Musk geen uitspraken, al liet hij wel weten dat het Twitter-abonnement ook naar andere landen komt. Of België één van die landen is, is nog koffiedik kijken.

Blue wordt volwassen

Tegen de tijd dat Blue in België beschikbaar komt, bevindt het abonnement zich waarschijnlijk in een volwassenere fase. Volgens de miljardair krijgen tweets van Blue-gebruikers een ‘hogere prioriteit’ in threads en de zoekoptie. Ook krijgen abonnees minder advertenties te zien en moet er meer nieuws gelezen kunnen worden zonder een betaalmuur tegen te komen. Hiervoor wil Twitter samenwerkingen aangaan met (lokale) mediapartners.

Onbekend is of deze plannen ook werkelijk uitgevoerd gaan worden. Elon Musk staat erom bekend regelmatig terug te komen op eerdere beslissingen. Bovendien is het de vraag of de kosten voor de wijzigingen opwegen tegen de extra inkomsten die het Blue-abonnement oplevert.

Het is de Tesla en SpaceX-CEO er alles aan gelegen om Twitter zo snel mogelijk winstgevend te maken. Voordat de overname een feit was kondigde de miljardair alvast een massaontslag aan. Onbekend is of deze ook wordt doorgezet nadat medewerkers doorheen het bedrijf de noodklok luidden over de gevaren van dit massaontslag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business