Nieuws

Eerste 8K Ultrawide gaming monitor komt van Samsung

Samsung halfgeleiderfabriek
Tegelijkertijd met het nieuws van de nieuwe AMD-kaarten, werd ’s werelds eerste 8K ultrawide gaming monitor bekend: de Samsung Odyssey Neo G9.

Tijdens een livestream waarin AMD nieuwe kaarten bekendmaakte, werd meteen het nieuws van ’s werelds eerste 8K ultrawide gaming monitor naar buiten gebracht. De woordvoerder van AMD kon na de RX 7900 XTX en RX 7900 RX ook de nieuwe Samsung Odyssey Neo G9-monitor aankondigen.

Zoals het ernaar uitziet zal de monitor gebruik maken van mini-leds en een QLED-paneel om haarscherp beeld en zo accuraat mogelijke kleuren te creëren. Daarnaast zal de monitor ook een hoge beeldverversingssnelheid krijgen zodat gamers van hoge framerates kunnen genieten, al werd niet gespecifieerd hoe hoog dat zou zijn. Om dat te ondersteunen, integreert de ultrawide monitor de nieuwste DisplayPort 2.1-poort met UHBR 20-ondersteuning – de enige aansluiting die in staat is om 8K-beelden én hoge framerates te verwerken.

Gamen in 8K Ultrawide

Bovendien zal de gaming monitor ook ondersteuning bieden voor AMD FreeSync – een technologie die een variabele beeldverversingssnelheid mogelijk maakt. Op die manier zouden games altijd vloeiend op het scherm moeten komen, ook als de framerate en de beeldverversingssnelheid niet overeen komen. Met de DisplayPort 2.1- en FreeSync-ondersteuning is het geen toeval dat de nieuwe monitor samen met de nieuwe generatie grafische kaarten werd voorgesteld. De monitor zou de nieuwe kaarten volgens AMD helemaal tot hun recht doen komen.

Wanneer Samsung precies van start gaat met de verkoop van de nieuwe monitor is, net zoals de prijs van de monitor, nog onbekend. Naar alle verwachting zal er een flink prijskaartje aan het nieuwe stuk technologie hangen. Waarschijnlijk maakt Samsung in januari de prijs en exacte specificaties van de 8K Ultrawide bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business