Nieuws

Samsung breekt 5G-record in Australië

5G-veiling vier operatoren
Beeld via iStock
Samsung Networks, de netwerk-arm van Samsung, maakt 5G-apparatuur. Daarmee braken ze onlangs een record.

Samsung heeft vandaag aangekondigd een nieuw snelheidsrecord gebroken te hebben over hun 5G-netwerk. Samsung Networks, het deel van het bedrijf dat zich op draadloze technologie toespitst, voerde onlangs testen uit in Australië waarbij de technologie op lange afstand werd getest.

Het Koreaanse bedrijf voerde de tests uit samen met NBN Co., een Australisch overheidsbedrijf dat instaat voor de uitbouw van het draadloze netwerk down under. Het gaat om tests met de nieuwe mmWave 5G-technologie. Volgens Samsung tonen die aan dat de technologie niet alleen geschikt is om in dichtbebouwde omgevingen te gebruiken, maar ook in meer landelijke omgevingen.

Topsnelheid na 10 kilometer

Samsung haalt vooral hoge ogen met een 5G-signaal dat meer dan 10 kilometer ver kan reizen. De verbinding kwam tot stand dankzij Samsungs 28 GHz Compact Micro-apparaat. Het apparaat kan zowel 5G-banden uitzenden als ontvangen. Bovendien is het ook in staat om verschillende banden te combineren, wat resulteert in een betere verbinding. De technologie zorgt ervoor dat 5G-verbindingen ook mogelijk zijn over langere afstanden.

Samsungs tests zijn niet alleen indrukwekkend dankzij de reikwijdte van het signaal. De Zuid-Koreanen halen zelfs op een afstand van 10 kilometer nog hoge snelheden. De gemiddelde downloadsnelheid op grote afstanden zou rond de 1.75 Gbps liggen, maar Samsung rapporteert zelfs topsnelheden van 2.7 Gbps. De gemiddelde uploadsnelheid lag rond 61.5 Mbps.

5G-antenne’s

Samsungs 28Ghz Compact Micro wordt nu al gebruikt in landen als Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten om het 5G-netwerk een boost te geven. De Australische tests laten dan ook zien wat er mogelijk is met verschillende software-aanpassingen en hardware-tweaks. In Australië maakte de apparatuur van Samsung gebruik van acht zogenaamde ‘component carriers’. Deze zorgen ervoor dat er over meer bandbreedtes data verzonden en ontvangen kan worden. Zo kan data op een stabiele manier over grote afstanden verzonden worden.

NBN Co., het Australisch staatsbedrijf dat de testen samen met Samsung uitvoerde, zal in de nabije toekomst 750 miljoen Australische dollars in het draadloze netwerk pompen. Op termijn zou het hele land toegang moeten hebben tot internet, wat op afgelegen plekken niet altijd mogelijk is. Samsungs technologie zou dat probleem al voor een deel verhelpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business