Nieuws

Galaxy Watch 4 onbruikbaar door nieuwste update

samsung galaxy watch 4 classic smartwatch update onbruikbaar
Heb je een Samsung Galaxy Watch 4? Update die dan niet. Gebruikers die dat wel deden, konden hun smartwatch namelijk niet meer opstarten.

Enkele dagen geleden begonnen gebruikers van de Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic hun beklag te doen, onder andere op Reddit. Na het installeren van de nieuwste update, R89xXXU1GVI3 of gewoonweg GVI3, startte hun smartwatch niet meer op. Niet meteen na de update, maar wel zodra de gebruikers het apparaat heropstartten. Hetzelfde gebeurde als de batterij plat was en het apparaat zelf uitging. De Samsung-smartwatches die de update kregen, werden dus “gebricked” oftewel onbruikbaar.

Samsung gaf het uiteindelijk zelf toe in een kort bericht op hun supportpagina. De producent stelt dat een “beperkt” aantal smartwatches niet meer opstart na de update. Het lijkt er echter op dat elke geüpdatete Galaxy Watch 4 die uitvalt of uitgezet wordt, niet meer opstart. De enige manier om dat tegen te gaan, is je smartwatch te allen tijde ingeschakeld houden. Samsung heeft op dit moment geen andere oplossing geboden, maar liet wel weten de verdere uitrol van update GVI3 stopgezet te hebben.

Misnoegde gebruikers

Gebruikers van de Galaxy Watch 4 zijn natuurlijk allesbehalve tevreden. Velen namen al contact op met de helpdesk van Samsung, maar kregen weinig opties. Sommige gebruikers hebben hun smartwatch binnengebracht voor reparatie. Het is onduidelijk of het probleem via die weg opgelost zal raken. Mensen die het apparaat dan willen binnenbrengen om te repareren, worden ook nog gevraagd om ervoor te betalen. Anderen lijken meteen een vervanging te krijgen.

Enkele gebruikers werden bij het telefoontje naar de helpdesk dan weer gepusht om te upgraden naar een Galaxy Watch 5, waarop ze korting krijgen als ze hun oude apparaat binnenbrengen. Die verhalen voeden de complottheorie dat Samsung met opzet de kapotte update heeft uitgebracht zodat mensen het nieuwere model in huis zouden halen.

Heb je zelf een probleem met je Galaxy Watch 4 of Watch 4 Classic, dan kan je in ieder geval een poging wagen bij de Belgische Samsung-helpdesk of één van de servicecenters.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business