Nieuws

Amerikaanse toezichthouder tikt Twitter op de vingers

Twitter
© iStock / bombuscreative
De Amerikaanse toezichthouder heeft Twitter een waarschuwing gegeven vanwege de ontwikkelingen bij het bedrijf. De aanleiding van de Federal Trade Commission is het opstappen van belangrijke medewerkers binnen het bedrijf.

Sinds de komst van Elon Musk is het zeer onrustig bij Twitter. Onder leiding van Musk heeft het bedrijf vorige week bijna 3700 mensen ontslagen. Een paar dagen later werden sommige ontslagen werknemers weer gevraagd om terug te komen.

Nu zijn er dus meer belangrijke figuren binnen de organisatie opgestapt. Yoel Roth was een van de belangrijkste figuren binnen het bedrijf en hij was verantwoordelijk voor de veiligheid en integriteit. Roth heeft sinds de overname van Musk op zijn eigen Twitter-account gereageerd op zorgen van gebruikers op het platform. Drie andere medewerkers die zich ook bezighielden met de beveiliging van het platform, vertrokken eveneens.

Deze recente ontwikkelingen hebben dus geresulteerd in een waarschuwing van de Federal Trade Commission. “We volgen de recente ontwikkelingen bij Twitter met grote bezorgdheid,” aldus de toezichthouder. “Geen enkele CEO of bedrijf staat boven de wet en bedrijven moeten zich aan onze verordeningen houden.”

Nieuw verificatiesysteem

De eerste weken van Musk liepen nou niet bepaald over rozen. Musk’s idee om de prijs van een officieel geverifieerd account te verhogen heeft de nodige kopzorgen opgeleverd. Gebruikers kunnen voor 8 dollar per maand een blauw verificatie-vinkje krijgen, terwijl dit vinkje eerst betekende dat iemands identiteit klopte. Twitter heeft nu een extra officieel-badge toegevoegd die voorheen geverifieerde gebruikers nu krijgen buiten hun verificatie-vinkje om.

Twitteraars hebben het nieuwe verificatiesysteem al misbruikt door zich voor te doen als geverifieerde gebruikers op Twitter. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business