Nieuws

Twitter-personeel dreigt zelf met vertrek door gedrag van Musk 

Twitter
Het overblijvende Twitter-personeel lijkt het harde bewind van Elon Musk te willen saboteren door op te stappen. Musk moet nu mogelijk zelf inbinden.

Je zou vandaag maar bij Twitter werken. Eerst zagen de werknemers 3.700 van hun collega’s (zowat de helft van het personeel) ontslagen worden. Daarna liet Musk nog weten dat thuiswerk verboden blijft en dat personeelsleden “ontslagen zullen worden als ze niet harder gaan werken”. 

Bij Twitter hebben ze er de buik van vol. De overblijvende werknemers dreigen er nu mee op te stappen. Hun CEO zal zo niet anders kunnen dan wat in te binden, wil hij nog werkvolk overhouden. Volgens Bloomberg heeft Musk zijn toon al wat gematigd. Veel te weinig werknemers ondertekenden immers het digitale formulier waarin hen gevraagd werd om harder (en ook niet meer van thuis uit) te werken. 

Musk matigt toon

Om niet iedereen weg te jagen, heeft de Twitter-directie dus zijn toon gematigd. Musk lijkt zelfs helemaal van mening veranderd. Thuiswerken kan voor hem plots weer wel, op voorwaarde dat “de managers hun verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat iedereen een uitstekende bijdrage levert aan het bedrijf”, klinkt het in een nieuwe e-mail van Musk. Er wordt wel van hen gevraagd om minstens één keer per maand naar kantoor te komen voor een vergadering. 

Toch kan Musk het niet helemaal laten om weer te dreigen met ontslagen. “Managers die ten onrechte claimen dat hun personeel uitstekend werk levert, zullen ontslagen worden”, voegde hij er nog aan toe. 

BBC News weet dan weer dat de kantoren van Twitter pas op maandag weer opengaan. Waarom de kantoren al een aantal weken gesloten bleven, is niet duidelijk. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business