Twitter

Twitter heeft zijn afdeling in Brussel gesloten. Hoewel het om een klein kantoor ging, was het wel belangrijk voor connecties met de autoriteiten.

Het kantoor was cruciaal voor de contacten tussen het socialemediaplatform en de Europese wetgevers, maar de Brusselse afdeling sneuvelt nu dus ook na de herstructurering bij Twitter. Dat meldt de The Financial Times.  

Opvallend is wel dat de medewerkers niet ontslagen werden, maar zelf zijn opgestapt. Vorige week ontsloeg Twitter-CEO Elon Musk in de VS al meteen de helft van het personeel. En wie wel mocht blijven, vroeg hij om harder te werken, of te vertrekken. De Financial Times weet dat de overgebleven werknemers in Brussel blijkbaar voor die laatste optie kozen. 

Twitter Brussel stopt ermee 

Het Brits internationaal zakendagblad weet zelfs zie de laatste twee medewerkers waren die in Brussel de deur achter zich dichttrokken: Julia Mozer en Dario La Nasa. Zij moesten voor Twitter Europa het digitale beleid helpen uitstippelen. Hun vertrek betekende dus meteen de sluiting van het kantoor in Brussel. 

Bij de Europese Commissie is daar wel wat ongenoegen over. Zo is vicevoorzitter Vera Jouravá bezorgd om de situatie. Ze zegt tegen de Financial Times dat Twitter met de sluiting van het Brusselse kantoor toch wel wat slagkracht verliest in het bestrijden van desinformatie en propaganda.