samsung galaxy watch 5 wk voetbal update interface

Samsung heeft een update in WK-thema uitgebracht voor de Galaxy Watch 5. Het lijkt geen officiële samenwerking met FIFA te zijn.


Ondanks het feit dat het WK voetbal al van start is gegaan, is Samsung nu pas de update aan het uitrollen naar de Galaxy Watch 5. Tezamen met enkele stabiliteitsupdates komt de speciale WK-interface naar de smartwatch. Die updates dienen blijkbaar voor het “verbeteren van meldingen en het gedrag van het apparaat”, voor de rest gaat het dus puur om de WK-update. Het ziet ernaar uit dat het enkel om een nieuw ontwerp voor de wijzerplaat gaat. Van aanverwante functies, zoals bijvoorbeeld live matchscores, is geen sprake.

De WK-interface is eigenlijk ook niet zo nieuw. Het is een herontwerp van de “Ball”-wijzerplaat die met de Watch 5 kwam. Als achtergrond kun je met deze update kiezen uit de vlaggen van alle deelnemende landen. De kleur en stijl van de klokwijzers kan ook aangepast worden. Er zouden ook enkele speciale animaties zijn, afhankelijk van de acties die je uitvoert op de smartwatch. De details daarvan zijn echter nog niet duidelijk.

Tot nu toe lijkt de update voor de Galaxy Watch 5 en 5 Pro enkel beschikbaar te zijn in Zuid-Korea. Het is nog niet duidelijk wanneer gebruikers in andere regio’s het kunnen downloaden.