Nieuws

Archiveerfunctie voor Android bespaart ruimte op je toestel

Er komt een handige archiveerfunctie naar Android
Beeld: iStock
Android-toestellen krijgen er een nieuwe functie bij! Google start eindelijk met de uitrol van de archiveerfunctie voor apps. Op deze manier hoef je niet elke app volledig opnieuw in te stellen wanneer je hem opnieuw op je telefoon installeert.

Google had eerder al bekendgemaakt dat het een dergelijke functie zou uitrollen. Ook hoe de archiveerfunctie er zou gaan uit zien was afgelopen oktober het onderwerp van een lek. Gebruikers kunnen nu apps, die ze uit de Google Play Store geïnstalleerd hebben, verwijderen zonder dat ze hun data kwijt geraken. Al die instellingen en inloggegevens waardoor een app zo gemakkelijk te gebruiken is, kan je nu gewoon bijhouden voor wanneer je de applicatie weer installeert. Voortaan is het dus geen grote opoffering meer om wat schijfruimte vrij te maken op je Android-toestellen.

Hoe werkt het?

Apps archiveren kan vanuit de Google Play Store. Daar verschijnen nu twee opties bij geïnstalleerde apps: verwijderen en archiveren. De Play Store zal proberen schatten hoeveel ruimte er ongeveer op je apparaat vrijkomt en legt nog eens extra uit wat er precies gebeurt met de app: de app zelf wordt verwijderd, data en documenten van de app blijven gewoon staan.

Gearchiveerde apps hebben ook een app-icoon, zodat je steeds weet van welke apps er nog data op het systeem staat. Deze iconen zullen op het beginscherm en in de appbibliotheek van je telefoon verschijnen en zijn duidelijk voorzien van een wolk-pictogram. Door op dit icoontje met de wolk te drukken, kan je de app opnieuw installeren.

Door een app te archiveren maak je zo’n 60% van de opslag die door de applicatie gebruikt wordt vrij. Die overige 40% maakt dat al je gegevens en instellingen opgeslagen blijven. Wanneer je de app opnieuw installeert, hoef je zelfs niet opnieuw toestemming te geven om bijvoorbeeld locatiegegevens te gebruiken. Ook die instelling wordt gewoon overgezet.

De archiveerfunctie wordt nu uitgerold als onderdeel van de nieuwste Play Store-update. Gebruikers die Google Play Store v33.4 op hun apparaat hebben staan, kunnen van de functie gebruik maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business