Nieuws

Faraday Future zet CEO de deur uit

faraday future ceo ontslagen ff 91 productie
Kort na het zoveelste probleem met de productie van de FF 91, gooit producent van elektrische wagens Faraday Future zijn CEO buiten.

Carsten Breitfeld stond sinds september 2019 aan het roer van Faraday Future, een producent die voor een elektrische wagen in het luxesegment wou gaan. Breitfeld was eerder al oprichter van de gefaalde EV-startup Byton. Hij werd gevraagd om op te stappen door de raad van bestuur. Dat blijkt uit een reglementaire aanvraag bij de SEC (Securities and Exchange Commission) in de VS. De exacte reden van Breitfelds ontslag is onduidelijk, hoewel de gebeurtenis het zoveelste hoofdstuk is in de rollercoaster van Faraday Future.

Xuefeng Chen wordt nieuwe CEO

Afgelopen maandagavond kondigde het bedrijf aan aan dat Xuefeng “XF” Chen de nieuwe CEO zou worden. Hij was al eerder de baas van Faraday Futures Chinese divisie. Daarnaast heeft hij al bijna twee decennia ervaring in de auto-industrie. Adam He, voorzitter van de raad van bestuur, stelt in het persbericht dat “de topprioriteit van het bedrijf nu is om de FF 91 aan onze gebruikers te leveren met hoge kwaliteit en een minimale kost”. Kersverse CEO Chen voegt toe dat de FF 91 “één stap weg is van productie”. Ook heeft Chen “vertrouwen in de toekomst van Faraday Future”.

Het is koffiedik kijken of de aanstelling van een nieuwe CEO het bedrijf nog zal kunnen redden. De productie van de FF 91 werd al meermaals uitgesteld. Faraday Future kondigde daarbovenop aan dat het bedrijf misschien niet meer verder kan gaan in het komende jaar. Het lijkt in ieder geval een kwestie van afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business