Nieuws

It’s a wrap: Spotify Wrapped 2022 is er

Spotify
© iStock / stockcam
Het jaar zit er bijna op, daar is Spotify Wrapped weer. Je kan nu het jaarlijks overzicht van je beluisterde muziek raadplegen via de app.

Wie nog maar een beetje aanwezig is op sociale media heeft ze ongetwijfeld zien voorbijkomen, de fictieve festivalaffiches die je via Spotify kan genereren. 2022 zit er bijna op, dus nu is het tijd voor de persoonlijke en algemene overzichten van de streamingdienst. Met andere woorden: Spotify Wrapped is er weer.

Persoonlijk

Via de app (en alleen via de app) krijg je op dit moment meteen de optie te zien voor jouw persoonlijke versie: ‘Jouw jaaroverzicht 2022’. Zo kan je zien hoeveel minuten je het afgelopen jaar naar Spotify hebt geluisterd, wat je persoonlijke top 5 is van meest beluisterde artiesten én je top 5 van meest beluisterde nummers.

Spotify creëert ook een playlist van al je beluisterde nummers van het afgelopen jaar. Voor veel mensen steeds een moment om zich over sommige uitvoerders of nummers te verbazen!

Globaal

Natuurlijk zijn er ook steeds algemene statistieken. Zo was rapper en worstelaar (echt waar) Bad Bunny globaal de meest gestreamde artiest. En dat voor het derde jaar op rij, een eer die nog niemand anders te beurt viel. De top drie wordt verder ingevuld door Taylor Swift en Drake. The Weeknd en BTS ronden de wereldwijde top 5 af.

Die tweede plaats voor Taylor Swift is geen ramp, want miljoenen Swifties maakten van haar wel de meest virale artiest voor 2022. Haar muziek werd dus het vaakst gedeeld op sociale media.

De meest gestreamde song bleek ‘As it was’ van Harry Styles te zijn en bij de albums stond ‘Un verani sin ti’ van de eerder genoemde Bad Bunny bovenaan. Ondanks (of misschien dankzij) de controverses die soms rond zijn figuur hangen, was Joe Rogan de meest populaire podcaster.

Er zijn nog heel wat andere cijfers in (soms erg originele) lijstjes gegoten door Spotify. Al die percentages, statistieken en nummers kan je zelf hier uitgebreid checken. Ons eigen overzicht van het wat en hoe over Spotify Wrapped is ook aan te raden!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business