Nieuws

Facebook voegt leeftijdsverificatie toe aan Dating-dienst

Facebook dating leeftijdsverificatie
Mensen die zich in de VS aanmelden voor Facebook Dating kunnen gevraagd worden hun leeftijd te bevestigen. Dit verloopt via geautomatiseerde processen.

Instagram introduceerde eerder eenzelfde procedure om minderjarigen van het platform te weren. De leeftijdsverificatie voor Facebook Dating wordt geïntroduceerd met exact hetzelfde doel. Gebruikers onder de 18 horen volgens de socialmediagigant niet thuis op het datingplatform. Door de leeftijd te controleren kan Facebook verifiëren dat enkel volwassenen de dating-dienst gebruiken. Het doel van de leeftijdsverificatie is niet zozeer een controle of de leeftijd op het Dating-profiel überhaupt klopt, blijkt uit de blogpost.

Foto of ID-verificatie

Facebook schrijft dat de leeftijdsverificatie vooralsnog enkel in de VS wordt ingevoerd. Mogelijk zal de dienst later ook in Europa verschijnen; dit gebeurde ook met de leeftijdsverificatie op Instagram. Als gevraagd wordt om je leeftijd te verifiëren krijg je daar twee opties toe. Zo kan je bijvoorbeeld je ID-kaart of paspoort als bewijs aanleveren. Wil je liever geen officiële documenten aanleveren? Dan laat Facebook je ook een video-selfie maken.

Facebook stuurt de video nadien door aan Yoti. Zij bepalen aan de hand van gezichtselementen wat de geschatte leeftijd is van de Dating-gebruiker. De software van Yoti zou volgens de Facebook niet in staat zijn je identiteit te achterhalen. Bovendien verwijderen Yoti en Facebook de selfie direct nadat moment dat je leeftijd is geverifieerd. Voor officiële documenten als ID-kaarten geldt dat het mogelijk is om deze direct te verwijderen na de verificatie, maar dat moet je wel zelf instellen.

Content passend bij je leeftijd

Leeftijdsverificatie moet volgens Facebook vooral leiden tot contentsegmentatie. Daarbij krijgt elke leeftijdsgroep content en functies te zien die passen bij hun fase in het leven. De socialmediagigant stelt dat het sinds de introductie van leeftijdsverificatie in juni dit jaar “honderdduizenden mensen heeft geplaatst in contentervaringen die geschikt zijn voor hun leeftijd.”

Bovendien wist het bedrijf naar eigen zeggen 96 procent van de tieners die als volwassenen wilde registreren tegen te houden aan de poort. Facebook zegt dat het hoofdzakelijk gaat om tieners die de leeftijd van hun account wilden wijzigen naar 18+. 81 procent van de gebruikers gaven voor het verifiëren van hun leeftijd de voorkeur aan selfie-tool Yoti.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business