Nieuws

Wing, het postbedrijf met drones, breidt uit met commandocentrum

Wings drones kunnen leveringen doen
Wings, een dochterbedrijf van Google-moeder Alphabet, opent een nieuw commandocentrum. Vanuit dat centrum worden drones gemonitord die bestellingen tot op hun locatie brengen.

Wing is een bedrijf dat zich volledig toespitst op drone-technologie, en dan vooral hoe die drones ingezet kunnen worden om pakjes te bezorgen. De firma krijgt nu een nieuwe vestiging in de Amerikaanse staat Texas, in de buurt van Dallas en Fort Worth.

Die locatie is strategisch uitgekozen. Wing verzorgt in de regio rond Dallas en Fort Worth al verzendingen voor Walgreens, een van de grootste drogisterijketens in Amerika. Bovendien maakt de locatie het ook makkelijk om elders drones te monitoren. Heel wat Wing-drones vliegen namelijk rond in andere tijdszones. De eerste locatie waar de vliegende bezorgers werden ingezet, was namelijk Virginia. Daar loopt de tijd een uur voor op die in Texas. Op die manier moet er niet de hele nacht personeel aanwezig zijn. Wing heeft een soortgelijke locatie in Californië en is van plan om daar nog bij te bouwen.

Bij The Verge konden ze meekijken hoe de leveringen precies in zijn werk gaan. Op de parking van de Walgreens-winkel in Texas zitten een aantal drones in een ‘nest’ op te laden. Daar wachten ze tot ze een opdracht en een product om te leveren krijgen. In principe zijn de drones in staat om zo 9,5 kilometer af te leggen. Toch worden er slechts in een straal van iets meer dan 7 kilometer pakketjes geleverd om problemen te voorkomen.

Als er een bestelling binnenkomt, geven de werknemers in het Wing-centrum de orders door aan de drones. Deze rekenen zelf de beste route uit en vertrekken daarna naar hun bestemming. Werknemers in het Wing-centrum gebruiken software om de dronevluchten te monitoren. Als het slecht weer wordt, hebben ze de mogelijkheid om de dronevluchten te annuleren. De werknemers besturen de drones niet zelf: daarvoor is in de commandopost zelfs geen apparatuur aanwezig.

Wing in Europa

Wing heeft er ondertussen zo’n 300.000 leveringen op zitten. De meeste van die leveringen gebeuren in Australië, waar koffie het vaakst vervoerde product is. Aan onze kant van de oceaan opereert Wing al in Helsinki. Binnenkort komt er in Ierland, in de buurt van Dublin, ook een eerste Europese vestiging van Wing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business